Esteu aquí: Inici / Catàleg de recursos

Notícies

NOTÍCIES DESTACADES

NOTÍCIES ANTERIORS

05/12/2018

A Vilanova i la Geltrú ha tingut lloc la 2a edició de la jornada de biblioteques inclusives per tal de compartir projectes i experiències d'accessibilitat a la lectura

Al llarg del dia es van posar damunt de la taula qüestions com ara com fer accessibles les biblioteques als diferents col·lectius o com organitzar una activitat inclusiva. La jornada va tenir una màxima afluència de biblioteques d'arreu de Catalunya per tal de compartir experiències i projectes, alhora, s'han presentant alguns dels projectes que es duen a terme a les biblioteques de VNG per a la inclusió i accessibilitat de tots els públics.

05/12/2018

Els determinants socials de la salut i la detecció i desenvolupament d'actius comunitaris, temes clau en la 8a edició de la jornada de la inclusió social a Vilanova i la Geltrú

El dijous 29 de novembre del 2018 ha tingut lloc la 8a edició de la jornada de la inclusió social a VNG i ha comptat amb una norantena de persones d'arreu de Catalunya, moltes d'aquestes vinculades al sector social i sanitari. Enguany la jornada ha combinat un format més acadèmic, amb una taula rodona i la presentació de projectes de caire social i comunitari per a gent gran, joves i la promoció de la salut mental.

05/11/2018

Ja estan obertes les inscripcions per a la 8a edició de la Jornada de la Inclusió Social a VNG i que enguany abordarà les desigualtats en la salut i la intervenció comunitària.

Quin és l'impacte dels determinants socials en la nostra salut? Voleu conèixer projectes de prevenció i promoció comunitària de la salut de les persones? Són algunes de les preguntes a les que tractarà de donar resposta la Jornada de la Inclusió Social a VNG d'enguany que tindrà lloc el dijous 29 de novembre de 9 a 14 h al Neàpolis de Vilanova i la Geltrú. Us hi esperem !

05/11/2018

Vilanova i la Geltrú passa a formar part de la xarxa de territoris que compten dins del seu teixit comercial amb una Botiga Amiga, l'establiment número onze del grup.

La cadena Botiga Amiga, de la Fundació Formació i Treball, forma part de Moda Re, projecte estatal que promou l'economia solidària i està impulsat per Càritas Española. Aquest projecte, a més de generar feina per a persones en situació d'exclusió social al territori, reverteix tots els seus ingressos en programes de formació i inserció laboral per a persones vulnerables.

01/10/2018

Trobada de grups de joves LGTB a VNG per tal d'elaborar un vídeo per sensibilitzar els joves sobre la realitat dels joves, gais, lesbianes, transexuals, bisexuals o queer.

Aquest dissabte 29 de setembre ha començat el projecte de treball conjunt del Grup de joves LGTB de Vilanova i la Geltrú i els grups de joves del Programa d'acció socioeducativa "A partir del carrer" dels districtes de Sants i Les Corts de Barcelona, dinamitzat per l'Associació Pandora.

01/10/2018

VNG celebra la Setmana de la Salut Mental. Des del 4 fins al 10 d’octubre, "Dia de la Salut Mental", s'oferiran conferències i debats, a més d'una jornada plena d'activitats

La Taula de Salut Mental del Garraf, de la qual forma part l'Ajuntament de VNG, ha organitzat diverses activitats per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental al voltant del dia 10 d'octubre. La TSMG és una iniciativa comarcal que compta amb ajuntaments i entitats implicades i que pretén donar una major atenció al col·lectiu de persones afectades per malalties mentals. Un espai d'intercanvi d'informació, de reflexió, de coordinació i d'investigació per trobar solucions a les problemàtiques en matèria de salut mental del territori i per facilitar l'accés als recursos i serveis existents a través de polítiques i accions de proximitat.

27/09/2018

En marxa la 15a de l'Economia Social i Solidària a l'Alt Penedès i el Garraf. VNG acull algunes de les activitats programades

Al llarg de dues setmanes es duran a terme més d'una trentena d'activitats adreçades a tot tipus de públic. A VNG, divendres 28 de setembre hi haurà una conferència i la projecció d'un documental, dissabte un espai de jocs i tallers, dimarts una taula rodona i dimecres una xerrada sobre habitatge”. La quinzena de l'economia social i solidària és una iniciativa de l'Ateneu Cooperatiu Coopsetània Alt Penedès-Garraf.

24/09/2018

Ja podeu consultar les formacions adreçades a entitats de VNG en el marc del Pla de formació per a entitats sense ànim de lucre. Els cursos són gratuïts i cal inscripció prèvia

L'Oficina d'Entitats de Vilanova i la Geltrú organitza diverses formacions gratuïtes adreçades als membres de la junta de les entitats i associacions del Registre Municipal d'Entitats i altres persones relacionades amb el món associatiu. Les formació són sobre la dispensació responsable d'alcohol, la protecció de dades, o l'oci i les violències sexuals. A més del teixit associatiu s'hi poden apuntar persones que treballen, persones que fan voluntariat a Vilanova i la Geltrú.

24/09/2018

Es posa en marxa un nou grup de suport emocional a VNG per a persones cuidadores a la Plataforma Centre Multiserveis

Ser cuidador significa dedicar la major part del teu temps a l'altre, acompanyant-lo i atenent les seves necessitats bàsiques. Per tal d'oferir la millor cura a una persona depenent, la persona cuidadora també ha de tenir cura d'ella mateixa. Aquest és un servei de suport psicològic per a persones cuidadores no professionals. És una iniciativa dels Serveis Socials municipals, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Les persones interessades en aquest tipus de suport per a familiars de cuidadors poden adreçar-se a Serveis Socials

24/09/2018

Curs gratuït "Violències masclistes en espais públics, oci i lúdics", acostament cap a la intervenció i abordatge de violències masclistes, sexuals i contra el col·lectiu LGTBI

Aquest curs té l'objectiu de capacitar a professionals i personal de referència per a la identificació de de conductes violentes en els seus diferents estadis, així com la dotació d'eines per a la intervenció i aplicació de la normativa actual. Curs l'organitza el CUM, Campus Universitari de la Mediterrània.