Esteu aquí: Inici / Catàleg de recursos / Taller d'Horticultura
lupa
Mapa de recursos

Taller d'Horticultura

Salut

Educació i Formació

Treball i ocupació

Persones amb malaltia mental

Municipal

Comarcal

Descripcio

L'AFAMMG cultiva una petita parcel·la dels anomenats horts urbans municipals, al jardí de la Masia Nova. El taller d'horticultura té finalitats educatives i terapèutiques i es concep con un espai de teràpia social, d'educació i formació. Aquest hort de teràpia social es cultiva sota els criteris del programa municipal Xarxa d'Horts socials existents a VNG, d'agricultura ecològica i respecte pel medi ambient, i la seva producció anirà destinada a l'autoconsum. S'ha demostart que l'horticultura com a teràpia social té nombrosos beneficis cognitius, psicològics, físics i socials.

Dades bàsiques de recurs

Agent promotor
AFAMMG. Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf
Data d'inici del recurs
02/06/2014
Data de finalització del recurs
30/12/2020
Preu
Gratuït 
Altres àmbits

              

Contacte del recurs

Adreça
Centre Cívic de Sant Joan
Telèfon
648273335
Correu
contacte@afammg.org
Pàgina web
http://www.afammg.org/
Horari d'antenció al públic
dilluns, dimecres i divendres de 9  a 13 h
Més informació
http://www.afammg.org/qui-som/junta-directiva/

Detalls

Requisits d'accés al recurs

L'Associació ha establert els criteris d'accés, el perfil dels usuaris, les activitats detalles i el funcionament d'aquest hort. Per participar al Taller d'Horticultura us heu de posar en contacte amb l'AFAMMG, i us faran una valoració prèvia per decidir si es pot participar. Els criteris de l'AFAMMG per a participar en aquests tallers són que la persona estigui clínicament estable, i que estigui adherida a qualsevol tractament. Poden participar persones de qualsevol municipi de la comarca del Garraf.  El servei és gratuït, condicionat a fer-se soci dintre de l'AFAMMG.


Observacions del recurs

L'ajuntament de VNG i l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balager, van signar, al març del 2014, un conveni amb l'AFAMMG per tal de cedir-los el jardí i l'hort, amb l'objectiu d'impulsar un projecte de teràpia social, d'educació i formació. Aquest acord de custòdia urbana a l'associació, permet, d'una banda, atendre una demanda social, i de l'altre, contribuir al manteniment d'un espai, actualment en desús, com és la Masia Nova. Aquest és un projecte que afavoreix la inserció laboral de les persones amb malaltia mental del Garraf a través de la pràctica d'horticultura, que implica les tasques de neteja de l'hort, el reg, el manteniment, el control de possibles plagues, i la plantació de les diferents espècies, seguint models d'horticultura ecològica.