Esteu aquí: Inici / Catàleg de recursos / Programa d'activació per l'ocupació
lupa
Mapa de recursos

Programa d'activació per l'ocupació

Treball i ocupació

Població general

Estatal

Descripcio

Aquest programa té com objectiu facilitar la reinserció laboral a desocupats de llarga durada amb càrregues familiars i amb gent gran amb dificultats de col·locació a través de la combinació de mesures d'orientació, formació, requalificació i/o reconeixement de l'experiència laboral i de protecció de forma personalitzada. Es tracta d'un conjunt de mesures específiques i extraordinàries de caràcter temporal, adreçat a persones desocupades de llarga durada que compleixin els requisits especificats.

Dades bàsiques de recurs

Agent promotor
SEPE. Servicio Público de Empleo Estatal
Data d'inici del recurs
15/01/2015
Data de finalització del recurs
15/04/2016
Preu
Gratuït
Altres àmbits

              

Contacte del recurs

Adreça
Oficines d'ocupació
Telèfon
901 119 999
Correu
No consta
Pàgina web
http://www.sepe.es/contenidos/personas/prestaciones/he_dejado_cobrar_paro/program_activacion_empleo.html
Horari d'antenció al públic
Informació telefónica provincional: localitzador d'oficines del Servei les 24 hores; Sol·licitud de certificats de prestacions, de dilluns a divendres de 8 a 15 hores; Servei de prestacions: de dilluns a divendres de 9 a 14 hores
Més informació
http://www.sepe.es

Detalls

Requisits d'accés al recurs

class="mceContentBody documentContent">Per ser admesos al programa i obtenir el reconeixement de l'ajuda econòmica d'acompanyament, les persones desocupades hauran de presentar, prèvia cita, la sol·licitud d'incorporació al programa, en model oficial, en l'oficina de prestacions del SEPE -Servei Públic d'Ocupció Estatal-, entre el 15 de gener del 2015 i el 15 d'abril. Es podrà accedir al programa una vegada.

Podran accedir-hi les persones en situació d'atur de llarga durada, que reuneixin els següents requisits:

- Hagin transcorregut, almenys, sis mesos des de l'agotament d'alguna de les següents ajudes o pretacions: la Renta Activa d'Inserció (RAI), quan s'hagi esgotat el tercer dret a la mateixa; el Programa Temporal de Protecció per Desocupació (PRODI); o el Programa de Requalificació Professional de les persones que esgoten la seva protecció per desocupació (PREPARA). A més, si posteriorment s'hagués percebut la prestació per desocupació o el subsidi per desocupació, haurien d'haver transcorregut al menys sis mesos des de la seva finalització. No es considerarà esgotament la extinció derivada d'una sanció o baixa en el dret per causa imputable al beneficiari.

- Estar inscrit com demandant d'ocupació en el Servei Públic d'Ocupació competent a data 1 de desembre del 2014.

- Haver estat inscrit com a demandant d'ocupació durant el 360 dies en els 18 mesos inmediatament anteriors a la data de la sol·licitud d'incorporació al programa.

- No tenir dret a la protecció contributiva o assistencial per desocupació, o a la renta activa d'inserció.

- Haver cesat involuntàriament en un treball per compte aliena prèviament a l'esgotament de l'últim dret dels contemplats en el primer punt. A més, si s'hagués treballat durant l'esgotament d'aquest dret, haver cesat de forma involuntària en l'últim treball realitzat.

- No disposar de rendes, de qualsevol naturalesa, superiors en cómput mensual al 75 % del salari mínim interprofessional, exclosa la part proporcional de dos pagaments extraordinaris, i acreditar responsabilitats familiars.

Per ser admesos al programa i obtenir el reconeixement de l'ajuda econòmica d'acompanyament, les persones desocupades hauran de presentar, prèvia cita, la sol·licitud d'incorporació al programa, en model oficial, en l'oficina de prestacions del SEPE -Servei Públic d'Ocupció Estatal-, entre el 15 de gener del 2015 i el 15 d'abril. Es podrà accedir al programa una vegada.

Observacions del recurs

Per tramitar la sol·licitud del programa presencialment, es pot demanar CITA PRÈVIA a l'oficina d'ocupació corresponent. L'oficina del SEPE a Vilanova i la Geltrú es troba a l'Oficina de Treball de la Generalitat (Rambla Arnau de Vilanova, 2).

Consultar la documentació adjunta per obtenir informació sobre els requisits dels beneficiaris, el disseny del programa i les obligacions dels beneficiaris, així com les compatibilitats i incompatibilitats de l'ajut. En els següents enllaços podeu consultar la documentació necessària per a tramitar el programa d'activació per a l'ocupació:

MODEL OFICIAL DE SOL·LICITUD

DECLARACIÓ DE LA RECERCA ACTIVA D'OCUPACIÓ

FULL INFORMATIU

GUIA INFORMATIVA

REAL DECRET LLEI 16/2014 PROGRAMA D'ACTIVACIÓ PER L'OCUPACIÓ