Esteu aquí: Inici / Idees en moviment

Projectes que ens mouen!

 

Bones idees:

Tornen els tallers de resiliència per a nens i nenes que han viscut situacions de violència masclista
Coincidint amb l'inici del curs escolar, la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, enceta de nou els Tallers de Resiliència per tal de reforçar i promoure les capacitats d'autoestima, intel·ligència emocional i habilitats comunicatives dels infants.
Xerrada "L'Escola Inclusiva" a càrrec de l'Escola Llebetx de VNG
Tindrà lloc aquest divendres 10 de novembre a les 16.45h en el centre escolar (Camí de Sant Gervasi, s/n). Activitat organitzada per la Comissió Pedagògica de l'Escola Llebetx.
S'obren les inscripcions per la "VII Jornada de la Inclusió Social. L'ART com a eina de transFORMACIÓ"
Vols conèixer projectes artístics que promouen la inclusió social ? o quins factors generen desigualtats en l'accés a a la participació i creació cultural ?... Podràs estar al corrent d'això i molt més a la jornada de la Inclusió Social de VNG el dimecres 29 de novembre de 9 a 14h a l'Auditori del Neàpolis. Places gratuïtes i aforament limitat. Apunta't !
Àgora, programació de tardor del 2017 a VNG
Ja estan disponibles les activitats de l'espai Àgora, tot un seguit de propostes del servei de Convivència i Equitat per als mesos d'octubre, novembre i desembre. Aquestes activitats estan organitzades des de la Regidoria de Convivència i Equitat i entitats del municipi.
Es duen a terme les formacions "Parlem de Salut Mental" i "Lectura Fàcil" per a professionals de l'ajuntament de VNG
Aquestes formacions tenen com a objectiu donar eines als treballadors de l'Ajuntament de VNG per promoure l'accessibilitat i inclusió social de la ciutadania, en especial, col·lectius amb dificultats afegides. Són formacions organitzades per vng[in]clusió amb col·laboració amb la Federació de Salut Mental de Catalunya i l'Associació de Lectura Fàcil, respectivament, i el suport de la Diputació de BCN
VNG celebra el Dia Mundial de la Salut Mental
El 10 d'octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental, i com cada any, Vilanova i la Geltrú s'hi suma organitzant diferents activitats que comencen avui dijous fins el dimecres vinent. Us animem a participar !
Construïm la Salut Mental de les ciutats, eines i recursos per tenir una bona salut mental
Aquest cicle de debat l'organitza la Taula de Salut Mental del Garraf en col·laboració a l'Ajuntament de VNG i tindrà lloc el dimarts 10 d'octubre de 18 a 20h al Centre Cívic La Geltrú.
"Créixer en Família: com podem ser millors pares?", és el títol del primer Grup de Pares d'infants de 0 a 3 anys que s'inicia a VNG
Aquest grup neix després de diversos grups de preparació per a futurs pares en els darrers 2 anys. La Regidoria de Convivència i Equitat dóna continuïtat als tallers de paternatge responsable, on es donaran eines per tractar i gestionar millor les competències paternals dels pares d'infants de 0 a 3 anys
"Menjar peix no ha de ser car. Vols venir a comprovar-ho amb nosaltres ?"
Aquest és un taller de cuina de peix amb receptes econòmiques, que es fa el dilluns 25 i dijous 28 de setembre, al Centre Cívic de La Geltrú de VNG. L'organitza l'Economat de VNG per tal de capacitar a les famílies en la promoció i millora de l'estalvi energètic i alimentari tot fomentant un consum més sa, econòmic i responsable
S'aprova el nou Pla Local de Joventut 2017-2021 a VNG, que servirà com a guia de l'estratègia de les accions municipals dirigides a promoure la qualitat de vida de la gent jove
Estableix tres grans eixos estratègics de treball: emancipació, cohesió social i apoderament de les persones joves i recull i concreta més de 80 accions desenvolupades des de les diferents regidores
Recollida d'excedents dels àpats escolars que s'utilitzaran a l'Economat i al nou projecte Espai Sopem a VNG
Aquest serà un projecte de reaprofitament i d'economia circular que té com a objectiu evitar el malbaratament alimentari alhora que garantir l'alimentació a col·lectius en situació de vulnerabilitat
Es signa un conveni de col·laboració solidària del projecte "Odontologia x Tothom"
Aquest acord permet crear una primera xarxa assistencial local amb la contribució dels Serveis Socials de VNG, les àrees bàsiques de salut, les clíniques privades i els professionals compromesos en la millora de la salut bucodental del municipi. Principalment, per garantir l'extensió de l'assistència odontològica a les famílies en situació de vulnerabilitat social.
Els Patis Oberts tornen a obrir aquest setembre a VNG
El primer cap de setmana de setembre tornen a obrir els patis de les escoles de l'Arjau, Ginesta, Ítaca i Llebetx. Els patis oberts són espais d'ús públic per a que infants, joves i les seves famílies puguin gaudir d'aquestes zones d'esbarjo fora d'horari escolar en cap de setmana i període de vacances escolar.
Ja es fa la valoració de la discapacitat i la dependència a La Plataforma Centre Multiserveis de VNG
Des de fa una setmana, La Plataforma acull les oficines de valoració del CAD, i properament s'hi sumarà el SEVAD. Per tant la ciutadania que vulgui obtenir la valoració del grau de discapacitat i dependència, ja no s'haurà de desplaçar a BCN.
La mesquita de VNG organitza una campanya de donació de sang
El Banc de Sang i de Teixits instal·larà la unitat mòbil davanat la mesquita aquest diumenge 30 de juliol de 10 a 14h. La campanya de donació de sang d'enguany té el lema "La teva sang diu coses. Comparteix-la".
Nova pàgina web del Pla de Xoc per a l'Emergència Social 2017 a VNG
A través de la pàgina web, registrant-se prèviament, es poden consultar totes les propostes, fer reflexions generals, compartir a les XS... a més es pot fer el seguiment del compliment de les propostes. Participa-hi !
El Servei Local de Teleassistència disposarà d'una unitat mòbil a VNG
S'instal·larà una unitat mòbil del Servei Local de Teleassistència a la Plataforma Centre Multiserveis per tal de donar servei a VNG a aquelles persones usuàries del servei, que són majoritàriament, persones grans que viuen soles.
Nou servei d'Atenció Integral local per a les persones LGTBI a VNG
Per tal de garantir els drets de tota la ciutadania a través d'aquest servei que depèn de la regidoria de Convivència i Equitat i que ja està en funcionament a l'Espai d'Equitat, a l'entrada de l'Ajunatment vilanoví. Aquest servei informa i assossora sobre diferents recursos i serveis i atèn incidències, i si hi ha casos de discriminaicó en relació als drets del col·lectiu.
Pla de mesures de foment del civisme i convivència a VNG
Pla que té en compte les necessitats i demandes de diferents entitats i persones a títol individual durant un procés participatiu que s'ha fet el mes de gener i febrer del 2017. El proper dimarts 4 de juliol es presentarà l'esborrany d'aquest pla amb diferents eixos d'actuació i accions pel foment del civisme i convivència a la ciutat.
La Cohesió i Inclusió Social a través de l'Esport a VNG... consulteu l'oferta què hi ha !
El 8 i 9 de juliol tindrà lloc el Juanita's Vilanova Beach Sport Festival on es promou la pràctica d'activitats esportives que tenen com a element comú el lliscament sobre l'aigua o asfalt. També us informem d'altres activitats i programes esportius que es fan a VNG obertes a tothom, i amb clau social. Us hi esperem !!
"Teixint la convivència", jornada formativa al voltant de la diversitat i la convivència a VNG
Aquesta jornada serà el 8 de juny a les 18 hores, i està orientada a oferir propostes bàsiques per un model social orientat al bé comú. A càrrec del psicòleg clínic, Fèlix Castillo.
Prova pilot de parelles lingüístiques als instituts de Baix-a Mar i Manuel de Cabanyes dels cursos de 3r i 4t d'ESO
Amb l'objectiu de facilitar que els/les alumnes amb coneixements bàsics de català millorin i reforcin la seva fluïdesa en la comunicació. Acció en base a l'experiència del Voluntariat per la Llengua (VxL) i dins el marc del projecte Aprenentatge Servei -Aps-.
Reconeixement a les empreses inclusives del Garraf que han participat en el projecte TIMOL
Aquest projecte porta 10 anys amb la inserció de persones amb discapacitat intel·letual a l'empresa ordinària de la comarca. L'acte serà el 25 de maig a la Finca Mas Solers.
VNG acollirà la 14a Festa per una Societat Inclusiva el dissabte 27 de maig
I en relació a aquest esdeveniment, aquest dijous la biblioteca Armand Cardona acull una taula rodona a les 18h on es parlarà de l'educació inclusiva en el marc educatiu
Jornada sobre maltractaments a la gent gran
Serà aquest dijous 18 de maig al Casal Municipal de Gent Gran de VNG de 10 a 12h. L'organitza el Consell Comarcal del Garraf amb col·laboració amb altres organismes i entitats. Cal inscripció prèvia.
IV Festa de la Diversitat Cultural a VNG
El 20 de maig de 17 a 23h la plaça de la vila acollirà diferents activitats, espectacles, tallers i jocs en commemoració al Dia Mundial de la Diversitat Cultural i el Desenvolupament. És una festa oberta a tothhom. Us hi esperem !
Àgora, programació de maig i juny del 2017 a VNG
Ja podeu consultar l'oferta d'activitats envers la convivència i equitat amb un seguit de xerrades, exposicions, formació i actes simbòlics, obertes a tothom qui vulgui participar.
Xerrada informativa a VNG sobre els serveis d'habitatge per a persones amb trastorn mental
Serà el proper 4 de maig a càrrec de l'AFAMMG i amb col·laboració del Grup Atra.
Fòrum de Treball per l'Economia Social i Solidària de VNG
L'objectiu d'aquest fórum és generar propostes i promoure el treball transversal dels sectors públics, privat i associatiu per tal de reforçar la dimensió ambiental i social en l'economia local.
Nova edició dels tallers d'acollida a VNG
Aquests cursos van dirigits a les persones immigrades i les retornades a Catalunya i ofereixen informació sobre la ciutat i els recursos disponibles segons les necessitats de l'alumnat.