Esteu aquí: Inici / Idees en moviment

Projectes que ens mouen!

 

Bones idees:

Xerrada "Tinc un fill/a amb TEA (Trastorn Espectre Autista)" aquest dijous 24 de maig de 18 a 19.30h a l'IMET a càrrec de l'Associació Autisme amb Futur.
L'objectu d'aquesta xerrada és donar informació i respondre dubtes a les famílies que tenen un fill/a amb TEA des del punt de vista de la família i associatiu. La xerrada anirà a càrrec de l'Associació Autisme amb Futur. Aquesta és una de les activitats que té lloc en el Cicle de Xerrades de l'IMET 2017-2018. La inscripció és gratuïta i les places limitades.
Xerrada "Invisibles", jornada formativa al voltant de la diversitat cultural i la convivència el dilluns 21 de maig de 18 a 20h a la Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell
Aaquesta activitat s'organitza en motiu del Dia Mundial de la Diversitat cultural i el Desenvolupament. "Invisibles" és un projecte musical que narra en forma de fotografies musicals el procés migratori, sud-nord, intentant copsar l'essència emocional i vital de cadascun dels moments importants que el migrant sud-saharià ha d'afrontar en tot aquest viatge.
Torna la Festa per a una Societat Inclusiva a la comarca del Garraf sota el lema "Construir en diversitat per viure en igualtat", que enguany es celebrarà a Sitges
La 15a edició es celebrarà dissabte 26 de maig a Sitges, amb l'objectiu de contribuir a sensibilitzar l'opinió pública a favor d'una escola, un mercat laboral i una societat per a tothom. Aquesta festa l'organitza la Coordinadora d'àmbit comarcal d'entitats, centres, ciutadans i ciutadanes de la Festa, i la Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva al Garraf.
V Festa de la Diversitat Cultural a VNG el divendres 11 de maig de 17 a 22.30 a la plaça de la vila. Comptem amb tu !
Aquesta festa ja és una cita consolidada a la ciutat on es mostren entitats, cultures i projectes on tothom hi pot participar. Tothom qui passi per la plaça podrà gaudir i participar de jocs, tallers, espectacles i gastronomia d'arreu del món. Una festa que es va celebrar per primera vegada l'any 2014, en commemoració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural i el Desenvolupament, amb l'objectiu de promoure el reconeixement de les diverses cultures presents a la ciutat i de donar a conèixer les entitats que treballen, dia a dia, per afavorir la convivència des del respecte a la diferència.
Campanya solidària "Llet x revistes", organizada per la Xarxa de Biblioteques de Vilanova i la Geltrú amb col·laboració amb Serveis Socials de l'Ajuntament
Porta a les Biblioteques Joan Oliva i Milà i Armand Cardona Torrandell 1 bric de llet sencera i podràs emportar-te 3 revistes. La campanya dura tot el mes de maig i la llet que s'intercanviï per revistes, es destinarà a l'Economat de VNG.
Millores en l'atenció a l'exclusió residencial a VNG
L'Oficina Local d'Habitatge (OLH) ha incorporat una treballadora social especialista en habitatge, provinent del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament, per supervisar els informes socials i les sol·licituds de la mesa d'allotjaments d'emergències. Això permetrà atendre a les persones i valorar les situacions de risc en un termini molt més breu, de manera que es pot actuar amb major rapidesa i efectivitat davant una demanda desnonament o altres situacions que poden implicar la pèrdua de l'habitatge.
Publicació d'un informe de dades sociodemogràfiques de la població de Vilanova i la Geltrú
Aquest breu diagnòstic sobre dades de la població de la nostra ciutat és el punt de partida d’un seguit de productes de l’Observatori Social de VNG, impulsat i gestionat per l’Oficina Tècnica de la Inclusió Social de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Es presenten alguns dels indicadors més rellevants sobre la naturalesa de la població vilanovina a través de xifres sobre els moviments i origen de la població i xifres de dependència. Alguns d'aquests indicadors estan desagregats per barris.
Cicle de Debats CiutadanaMent per visibilitzar la salut mental i promoure el seu coneixement des d'una visió comunitària
Amb el títol "La Solitud a les Ciutats", s'enjega el segon debat d'aquest cicle que té per objectiu elaborar de forma participativa recursos per combatre l'aïllament social. Organitza la Taula de Salut Mental del Garraf, iniciativa comarcal que compta amb diferents ens locals i serveis de la xarxa d'atenció a la salut mental de la comarca. Per participar cal fer inscripció prèvia. Us esperem !
Jornada "Habitatge i Gent Gran. Alternatives Habitacionals" el 18 d'abril de 17 a 19.30h al Casal Municipal de Gent Gran de VNG
Aquesta jornada s'emmarca dins el pla de treball del CCdel Garraf en l'àmbit de la gent gran, amb la participació del Consell Consultiu de la Gent Gran del Garraf. En quina condició estan les persones grans ? quines solcuions s'adopten en els casos de més vulnerabilitat ? quines alternatives per un envelliment digne ? En aquesta jornada es debatrà i reflexionarà sobre aquestes qüestions i molt més.
VNG identifica els equipaments municipals amb pictogrames per a persones amb autisme
L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha identificat una vintena d’equipaments municipals amb pictogrames per a què les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista puguin reconèixer-los. Les il·lustracions s’han definit amb la col·laboració de l’associació Autisme amb futur i la càtedra d’accessibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
Els serveis socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú participen en el projecte europeu SoCaTel, projecte per a la promoció d'un entorn amigable per a les persones grans, tot millorant la seva qualitat de vida
Es tracta d'un projecte emmarcat en el programa europeu Horizon 2020 i liderat per la URV -Universitat Rovira i Virgili- per a la creació d'una plataforma tecnològica que millori els serveis d'atenció a la dependència. L'objectiu final és la creació d'una plataforma tecnològica de serveis per a una millor aplicació de la llei de dependència.
Les persones amb discapacitat falten més a la feina ? El divendres 16 de març es presenta al Neàpolis un estudi que ho desmitifica
L’IMET amb el suport de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès (FEGP) proposa aquesta jornada, amb la col·laboració de la mútua de treball ACTIVA MÚTUA. Així, es presenta el proper divendres 16 de març, de les 12 a 15 hores, l’estudi “Impacte zero de la disCAPACITAT en l’Absentisme Laboral”. Aquesta jornada està oberta a totes les empreses del Garraf i a qui estigui sensibilitzat en el tema i vulgui assistir-hi.
T'agradaria aprendre consells útils per millorar la gestió del pressupost familiar a l'hora de cuinar ? El nou taller de cuina de l'Economat ensenyarà l'art de transformar el que tenim a la nevera en un bon àpat
Un taller gratuït i oberta a tothom, que s'ha organitzat en dues sessions a escollir per facilitar l'assistència. Així, la primera sessió tindrà lloc dimarts 6 de març de 10 a 12 h, i la segona dimarts 13 de març de 17 a 19 h. Totes dues sessions es faran al centre cívic de la Geltrú, i les places són limitades.
Àgora Equitat - Hivern 2018. Activitats que promouen la convivència i l'equitat a Vilanova i la Geltrú. T'hi vols apuntar ?
Xerrades, exposicions, formació, trobades, actes simbólics... L'Àgora pretén ser un marc de planificació de diferents activitats i una eina de coordinació i participació amb l'objectiu d'incloure la perspectiva de gènere a la nostra ciutat i fer avançar la nostra societat en la línia d'una major igualtat de valors entre homes i dones.
Sou pares i us agradaria rebre suport en la criança del vostre nadó ? L'Espai Nadó de VNG és un servei per a famílies amb nadons de 0 a 9 mesos on poder compartir experiències i vivències sobre la maternitat, la criança i l'educació.
Les sessions es duran a terme a través d'un treball grupal que possibiliti un clima de relació afectivo-social entre els membres del grup i amb l'acompanyament i suport de professionals. Les persones interessades a participar en aquest grup es poden posar en contacte amb l'Oficina deServeis Socials i Salut. Els tallers comencen el 27 de febrer.
What's up: com vas de salut mental ? Projecte impulsat per Obertament arreu de Catalunya i que es du a terme a VNG en 4 centres de secundària. Té com objectiu trencar amb el tabú i reduir l'estigma de la salut mental entre els i les joves.
L'alulmant de 3r d'ESO de 4 centres de secundària de VNG hi participen. El projecte s'inicia al nostre municipi gràcies a l'impuls de la Regidoria de Salut i la coordinació amb el Servei d'Educació de l'IMET i també implica les entitats del territori relacionades amb la Taula de Salut Mental del Garraf com són Activament i AFFAMG.
A VNG s'està treballant amb el Pla d'Igualtat d'oportunitats entre dones i homes, i el Pla per la diversitat sexual i de gènere
La Regidoria de Convivència i Equitat està treballant en l'elaboració d'aquest pla amb la voluntat de continuar avançant amb polítiques d'equitat de gènere a la nostra ciutat. Per assolir aquest objectiu és imprescindible la participació de la comunitat (entitats, persones expertes, ciutadania ...), i la col·laboració d'altres institucions i agents del territori implicats. Per a l'elaboració dels dos plans, l'Ajuntament compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Nou conveni de col·laboració del projecte Trànsit de l'IMET i l’Hospital de Sant Antoni i la Fundació per tal de promoure pràctiques en un entorn de treball real
El Projecte Trànsit gestionat i desenvolupat per l'IMET té com a objectiu desenvolupar accions de capacitació laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual que hagin finalitzat la seva formació obligatòria en l'escola inclusiva i que encara no estan preparats per entrar en un recurs d'inserció laboral.
Projecte "El mirall. I tu, què fas davant el bullyng" ?, adreçat a joves de l'últim cicle de primària i de 1r de l'ESO i que té per objectiu la prevenció d'assetjament entre iguals.
Durant el curs escolar 2017-2018, la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de VNG impulsa aquest projecte en coordinació amb la Regidoria d'Educació a través de 4 centres pilots d'educació.
El diumenge 28 de gener es presenta "Nocturn per acordió" al Teatre Principal de VNG basada en els poemes de Joan Salvat Papasseit
Es tracta d’una obra ben especial a càrrec de vuit actrius i actors del Club Social del Garraf, gestionat per Atra Associació. Una manera d'acostar el teatre i el món de la interpretació a les persones amb algun diagnòstic de salut mental.
Lectura en veu alta per a persones amb discapacitat visual a la Biblioteca Armand Cardona amb la col·laboració de l'ONCE de VNG
Les inscripcions s'avui, 22 de gener, i es poden fer a la mateixa biblioteca. Es tracta de tallers de lectura dirigits a persones amb discapacitat visual (baixa visió o ceguera) a qui els agradi la literatura i conduïda per persones voluntàries. Apunta't o fes córrer la veu !
Xerrada "Tecnoaddiccions" el dijous 25 de gener de 17.30 a 19 h a l'IMET al voltant de les addiccions dels infants i joves a les noves tecnologies
Aquest acte s'emmarca en el Cicle de Xerrades de l'IMET 2017-2018 de Vilanova i la Geltrú, que tenen com objectiu oferir informació i recursos pedagògics a les famílies. Amb aquesta xerrada s'analitzarà l'ús i abús de les tecnologies i xarxes socials
El Día Més Curt inclou tres curtmetratges del Festival Inclús, sota el títol genèric ‘Tots som discapacitats’ a la Biblioteca Armand Cardona
En motiu del 5è aniversari del Cine Club Sala 1 de VNG, aquest dissabte 23 de desembre es projecten diferents curtmetratges en serveis i entitats de VNG. Els curtmetratges sota el títol ‘Tots som discapacitats’ es passaran en versió original amb subtítols adaptats per persones amb discapacitat auditiva. Us hi esperem !
Activitats socials i solidàries per aquest Nadal 2017-18 a VNG.
Us presentem un recull d'algunes activitats de caire social i solidari que es fan per aquestes dates de nadal a la nostra ciutat: la col·laboració de VNG amb la Marató de TV3, diferents campanyes i punts de recollida de joguines, entitats que vetllen per la recollida de roba d'hivern de segona mà, espais de dinar de nadal social, l'espai sopem... i molt més !
Taller de receptes econòmiques de Nadal a VNG
Vols aprendre a fer receptes econòmiques per les festes de Nadal ? L'Economat de Vilanova i la Geltrú organitza un taller de menús econòmics de Nadal al centre cívic de La Geltrú els dies 15 i 19 de desembre. El curs és gratuït i està obert per a tothom. Les places són limitades i cal inscripció prèvia. Reserva la teva !
Sexualitat i diversitat funcional, a debat
El Cine Club Sala 1 projectarà aquest dimarts 5 de desembre el documental "Yes we fuck" al Teatre Principal, en Motiu del Dia Mundial de la Diversitat Funcional (3 de desembre). Aquesta és una mostra de 6 històries diferents envers l'afectivitat, la sexualitat i la diversitat funcional. Un procès de culminació de la vivència d'històries personals i un procés de creació transformador i engrescador, que no us deixarà indiferents. Us animem a assistir-hi !
Aquest divendres 1 de desembre és el concert de "Clams Riu-te'n", a l'Auditori Eduard Toldrà. Si no tens la teva entrada... encara hi ets a temps. T'hi esperem !
Aquest grup de música va sorgir de l'èxit que va tenir el projecte Música per la Inclusió . El projecte té la finalitat de contribuir a canviar la mirada envers les persones amb diversitat.
Últimes places per la Jornada de la Inclusió Social, enguany dedicada a la cultura i l'art com a eina de transformació social... comptem amb tu !
Aquest dimecres 29 de novembre celebrem la VII edició de la jornada de la inclusió social a Vilanova i la Geltrú al Neàpolis de Vilanova i la Geltrú. L'aforament és limitat i les places gratuïtes. T'hi esperem !
"Històries de Vida nova i la Geltrú", un documental que no deixarà a ningú indiferent... i que es projectarà en motiu del Dia Internacional del Voluntariat
Aquest acte que tindrà lloc el dijous 30 de novembre al Teatre Principal, juntament amb alters activitats. Organitza la Mesa d'Entitats Socials de VNG amb col·laboració del Teatre Principal.
Més inclusió a la Fira de Novembre de VNG, amb la participació de persones del projecte TIMOL al Saló del Carnaval.
Per segon any consecutiu, la Fira de Novembre de VNG ha comptat amb persones que participen al Projecte TIMOL entre el seu personal informador, concretament al Saló del Carnaval. El Projecte Timol és un projecte d'inserció laboral a l'empresa ordinària, i capacitació de persones amb disCAPACITAT intel·lectual.