Esteu aquí: Inici / Idees en moviment

Projectes que ens mouen!

 

Bones idees:

Vilanova i la Geltrú celebra el Dia Internacional del Voluntariat
El Foment Vilanoví va reunir 130 persones voluntàries que dediquen part del seu temps a projectes socials de les entitats que treballen a Vilanova i la Geltrú
La V Jornada de la Inclusió Social mostra diferents projectes innovadors per joves en risc d'exclusió social
El passat dijous 19 de novembre va tenir lloc la V Jornada de la Inclusió Social a Vilanova i la Geltrú, amb el títol: “Joves i inclusió social: creant i generant oportunitats
Pacte Social i Pla de Xoc d'Emergència Social
S'ha obert un formulari per a les entitats i ciutadania per a l'adhesió al Pacte Social de VNG, on es recullen 14 compromisos socials, i paral·lelament, també s'han obert les inscripcions per poder participar en l'elaboració d'un Pla de Xoc d'Emergència Social que doni resposta a les necessitats d'aquelles persones amb una situació més vulnerable socialment.
V Jornada de la Inclusió Social a Vilanova i la Geltrú
Un any més, El Pla Local d’Inclusió Social de Vilanova i la Geltrú organitza i us convida a la V Jornada de la Inclusió Social a Vilanova i la Geltrú, i el tema d'enguany és "Joves i Inclusió Social: creant i generant oportuntiats". La Jornada tindrà lloc el proper dia 19 de novembre de 2015, de 9 a 14.30 hores, al Neàpolis, Rambla Exposició, 61-69 de Vilanova i la Geltrú.
Actes en commemoració del Dia de la Salut Mental
El 10 d'octubre és el Dia de la Salut Mental, i per aquest motiu diferents entitats i serveis de Vilanova i la Geltrú estan organitzant activitats diverses per sensibilitzar sobre la salut mental, amb la voluntat de trancar estereotips sobre la malaltia mental, i mostrar la realitat dels i les que la viuen cada dia.
Convocatòria per constituir un Pacte Social a VNG
Han assistit una quarantena d'entitats de la ciutat, les quals han exposat diferents necessitats que es poden abordar en el pacte
El recapte d'aliments a VNG: treball en xarxa i solidaritat ciutadana
El divendres 5 i dissabte 6 de juny ha tingut lloc el recapte d’aliments solidaris a Vilanova i la Geltrú
conferència RAFA CRESPO "Les diversitats són o poden ser factors d'inclusió social"
Rafa Crespo. És membre del Centre d'Estudis Africans de Bcn. És historiador i geògraf, especialitzat en antropologia cultural, història d'Amèrica i Àfrica. És assessor tècnic del Pla per al Desenvolupament de la Convivència Intercultural de l'Ajunt. de Sta Coloma de Gramanet i formador d'Agents Antirumors. Ha estat investigador d'estudis de la població immigrada estrangera i ha fet treball de camp sobre la societat swahili i sobre les comunitats d'origen de la immigració subsahariana cap a Catalunya.
Cafè Caliu: més que un esmorzar!
Cafè Caliu pretén ser un espai diürn, obert tots els dies de l'any, on les persones que es troben en situació o risc d'exclusió social puguin fer-ne ús.
Servei de Mesures Alternatives
Aquelles accions d'acció educativa i/o en benefici de la comunitat adreçades a tota la població de Vilanova, fent especial incidència als joves i adolescents i les seves famílies, que realitzin infraccions contra les ordenances municipals.
Projecte Phylé a Vilanova
El projecte Phylé sorgeix de l'experiència, d'un fet concret i de la valoració de diferents esdeveniments sorgits de la col·laboració dels tècnics de Serveis Socials i del institut, els alumnes del centre de l'IES Baix-a-mar. El projecte Phylé pretén donar sortida a aquells alumnes que se'ls realitza una expulsió del centre a casa, oferint a aquests una mesura alternativa amb la col·laboració del institut.