Esteu aquí: Inici / Noticies

Notícies

NOTÍCIES DESTACADES

NOTÍCIES ANTERIORS

18/05/2018

Xerrada "Invisibles", jornada formativa al voltant de la diversitat cultural i la convivència el dilluns 21 de maig de 18 a 20h a la Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell

Aaquesta activitat s'organitza en motiu del Dia Mundial de la Diversitat cultural i el Desenvolupament. "Invisibles" és un projecte musical que narra en forma de fotografies musicals el procés migratori, sud-nord, intentant copsar l'essència emocional i vital de cadascun dels moments importants que el migrant sud-saharià ha d'afrontar en tot aquest viatge.

09/05/2018

Torna la Festa per a una Societat Inclusiva a la comarca del Garraf sota el lema "Construir en diversitat per viure en igualtat", que enguany es celebrarà a Sitges

La 15a edició es celebrarà dissabte 26 de maig a Sitges, amb l'objectiu de contribuir a sensibilitzar l'opinió pública a favor d'una escola, un mercat laboral i una societat per a tothom. Aquesta festa l'organitza la Coordinadora d'àmbit comarcal d'entitats, centres, ciutadans i ciutadanes de la Festa, i la Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva al Garraf.

04/05/2018

V Festa de la Diversitat Cultural a VNG el divendres 11 de maig de 17 a 22.30 a la plaça de la vila. Comptem amb tu !

Aquesta festa ja és una cita consolidada a la ciutat on es mostren entitats, cultures i projectes on tothom hi pot participar. Tothom qui passi per la plaça podrà gaudir i participar de jocs, tallers, espectacles i gastronomia d'arreu del món. Una festa que es va celebrar per primera vegada l'any 2014, en commemoració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural i el Desenvolupament, amb l'objectiu de promoure el reconeixement de les diverses cultures presents a la ciutat i de donar a conèixer les entitats que treballen, dia a dia, per afavorir la convivència des del respecte a la diferència.

02/05/2018

Campanya solidària "Llet x revistes", organizada per la Xarxa de Biblioteques de Vilanova i la Geltrú amb col·laboració amb Serveis Socials de l'Ajuntament

Porta a les Biblioteques Joan Oliva i Milà i Armand Cardona Torrandell 1 bric de llet sencera i podràs emportar-te 3 revistes. La campanya dura tot el mes de maig i la llet que s'intercanviï per revistes, es destinarà a l'Economat de VNG.

25/04/2018

Publicació d'un informe de dades sociodemogràfiques de la població de Vilanova i la Geltrú

Aquest breu diagnòstic sobre dades de la població de la nostra ciutat és el punt de partida d’un seguit de productes de l’Observatori Social de VNG, impulsat i gestionat per l’Oficina Tècnica de la Inclusió Social de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Es presenten alguns dels indicadors més rellevants sobre la naturalesa de la població vilanovina a través de xifres sobre els moviments i origen de la població i xifres de dependència. Alguns d'aquests indicadors estan desagregats per barris.

25/04/2018

Millores en l'atenció a l'exclusió residencial a VNG

L'Oficina Local d'Habitatge (OLH) ha incorporat una treballadora social especialista en habitatge, provinent del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament, per supervisar els informes socials i les sol·licituds de la mesa d'allotjaments d'emergències. Això permetrà atendre a les persones i valorar les situacions de risc en un termini molt més breu, de manera que es pot actuar amb major rapidesa i efectivitat davant una demanda desnonament o altres situacions que poden implicar la pèrdua de l'habitatge.

11/04/2018

Cicle de Debats CiutadanaMent per visibilitzar la salut mental i promoure el seu coneixement des d'una visió comunitària

Amb el títol "La Solitud a les Ciutats", s'enjega el segon debat d'aquest cicle que té per objectiu elaborar de forma participativa recursos per combatre l'aïllament social. Organitza la Taula de Salut Mental del Garraf, iniciativa comarcal que compta amb diferents ens locals i serveis de la xarxa d'atenció a la salut mental de la comarca. Per participar cal fer inscripció prèvia. Us esperem !

06/04/2018

Jornada "Habitatge i Gent Gran. Alternatives Habitacionals" el 18 d'abril de 17 a 19.30h al Casal Municipal de Gent Gran de VNG

Aquesta jornada s'emmarca dins el pla de treball del CCdel Garraf en l'àmbit de la gent gran, amb la participació del Consell Consultiu de la Gent Gran del Garraf. En quina condició estan les persones grans ? quines solcuions s'adopten en els casos de més vulnerabilitat ? quines alternatives per un envelliment digne ? En aquesta jornada es debatrà i reflexionarà sobre aquestes qüestions i molt més.

05/04/2018

VNG identifica els equipaments municipals amb pictogrames per a persones amb autisme

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha identificat una vintena d’equipaments municipals amb pictogrames per a què les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista puguin reconèixer-los. Les il·lustracions s’han definit amb la col·laboració de l’associació Autisme amb futur i la càtedra d’accessibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

03/04/2018

Els serveis socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú participen en el projecte europeu SoCaTel, projecte per a la promoció d'un entorn amigable per a les persones grans, tot millorant la seva qualitat de vida

Es tracta d'un projecte emmarcat en el programa europeu Horizon 2020 i liderat per la URV -Universitat Rovira i Virgili- per a la creació d'una plataforma tecnològica que millori els serveis d'atenció a la dependència. L'objectiu final és la creació d'una plataforma tecnològica de serveis per a una millor aplicació de la llei de dependència.