Esteu aquí: Inici / Idees en moviment / VNG identifica els equipaments municipals amb pictogrames per a persones amb autisme
L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha identificat una vintena d’equipaments municipals amb pictogrames per a què les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista puguin reconèixer-los. Les il·lustracions s’han definit amb la col·laboració de l’associació Autisme amb futur i la càtedra d’accessibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

El 2 d'abril es va celebrar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, i Vilanova i la Geltrú s'hi suma amb diverses activitats. La més destacada és la instal·lació de diversos pictogrames identificatius en una vintena d'equipaments de la ciutat. En una primera fase, s’han situat pictogrames a equipaments com l’hospital, les escoles i les biblioteques, si bé es preveu ampliar el ventall d’edificis identificats. “És una iniciativa senzilla però molt important per a les persones amb autisme, ja que els facilita la vida i la comunicació. És el nostre granet de sorra per a la seva integració”, ha destacat aquest dimarts la regidora de Salut, Gisela Vargas.

A banda dels pictogrames, durant aquesta setmana ha lluït a la façana de l'Ajuntament una pancarta de suport al Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme amb el lema Tots som únics, a banda de sumar-se a la il·luminació d'edificis institucionals en color blau i de la presència a la festa que Autisme amb Futur ha organitzat aquest diumenge a les Roquetes.

Des d'Autisme amb futur, Verònica Masdeu ha agraït el suport de l'Ajuntament i ha explicat que el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) es basa en alteracions del neurodesenvolupament infantil que condicionen les competències per relacionar-se, comunicar-se, jugar i compartir interessos comuns amb altres persones.Les prioritats que es marca enguany l'entitat, sota el lema "Trenquem junts barreres per l'Autisme", són garantir la detecció precoç del TEA, una atenció interdisciplinària, integral i específica, afavorir l'accés de les persones adultes amb TEA a l'ocupació i a la vida independent, promoure una educació especialitzada i inclusiva, i fomentar l'accés igualitari d'aquestes persones a tots els recursos especialitzats.

Podeu consultar més informació a Social.cat (podeu consultar-lo en aquest ENLLAÇ) i a la nota de premsa publicada per l'Ajuntament de VNG.