Esteu aquí: Inici / Idees en moviment / VNG disposa d'un Pla Local per la diversitat sexual, afectiva i de gènere 2019 - 2022 per tal de fomentar la igualtat, la justícia i llibertat de totes les persones, sense discriminacions.
El ple del 3 de desembre va aprovar aquest pla, el qual servirà per a implementar les polítiques LGTBI per tal de sensibilitzar sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere a tota la població; prevenir, detectar i atendre les discriminacions i violències per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o d'expressió de gènere; i garantir els drets de les persones LGBTI.

Els ens locals tenen l'obligació d'incidir en la problemàtica de l'LGBTIfòbia, per treballar a favor del respecte a totes les persones. L'eina fonamental per implementar les polítiques LGBTI són els Plans locals LGBTI, un instrument que permet sistematitzar com es vol intervenir per transformar la realitat del municipi. En la seva intervenció, la regidora de Convivència i Equitat, Adelaida Moya, va destacar que “l'objectiu bàsic del Pla és construir una ciutat on qualsevol persona, independentment de la seva identitat de gènere i orientació sexual, se senti segura i lliure”.


Amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, la Regidoria de Convivència i Equitat  de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha elaborat aquest Pla transversal, que ha comptat amb la participació de grups de treball formats per professionals de totes les regidories i d'altres administracions que actuen en el territori i de diverses entitats i persones que des dels diferents àmbits treballen en contacte amb el col·lectiu LGTBI de la ciutat des de diverses perspectives: socials, educatives, sanitàries, culturals, esportives. Fruit d'aquest treball col·laboratiu i d'una anàlisi exhaustiva de totes les dades recollides, s'han establert les línies estratègiques d'atenció i acció municipal prioritària que se'n deriven, i les accions més rellevants a abordar en els propers quatre anys, establint també sistemes d'avaluació i seguiment.

Podeu consultar el Pla aquí

MÉS INFORMACIÓ