Esteu aquí: Inici / Idees en moviment / Vilanova i la Geltrú passa a formar part de la xarxa de territoris que compten dins del seu teixit comercial amb una Botiga Amiga, l'establiment número onze del grup.
La cadena Botiga Amiga, de la Fundació Formació i Treball, forma part de Moda Re, projecte estatal que promou l'economia solidària i està impulsat per Càritas Española. Aquest projecte, a més de generar feina per a persones en situació d'exclusió social al territori, reverteix tots els seus ingressos en programes de formació i inserció laboral per a persones vulnerables.

El dijous 25 d'octubre es va inaugurar oficialment la primera Botiga Amiga de Vilanova i la Geltrú, a la rambla de Salvador Samà, número 23. Botiga Amiga és una iniciativa de la Fundació Formació i Treball.

Botiga Amiga és el resultat del treball per la reutilització i reciclatge de roba, ja que la venda al detall de roba, sabates i complements, serveix com a eina mediambental per allargar la vida a peces de roba que estan en perfecte estat per al seu ús. aquesta botiga no és un espai qualsevol, ja que els ingressos de l'establiment es destinen a programes de formació i inserció laboral. És una aposta per les segones oportunitats mitjançant un model d'economia social, solidària i sostenible. Però també és un establiment punter, adaptat a les exigències del mercat, que busca revolucionar i trencar l'estigma afegit que històricament han pogut tenir els comerços solidaris. Actualment Botiga Amiga Vilanova dóna feina a tres persones, dues d'elles en situació de vulnerabilitat.

Vilanova i la Geltrú també compta amb contenidors de Roba Amiga. És fàcilment reconeixible gràcies el seu color taronja i serveix com a punt d'informació per els ciutadans que volen dipositar les seves bosses de roba, ja que a traves del seu infograma s'orienta a les persones de com i què pot anar en el seu interior, ademés d'explicar quin serà l'objectiu de les donacions i els seus destins.

Inauguració

L'acte d'inauguració va comptar amb la participació de Blanca Albà, regidora de l'Àrea de Polítiques a la Ciutadania; i Marta Rovira, cap de Serveis Socials. La regidora va destacar  l'intens treball de les entitats del tercer sector per lluitar contra la crisi econòmica, i especialment de la Fundació Formació i Treball, que treballa fort en molts projectes. L'acte d'inauguració va comptar amb un refrigeri elaborat pel projecte D'INS, Escola – Restaurant de la Fundació Formació i Treball, i s'ha lliurat un tiquet promocional als assistents amb un descompte per a la propera compra.

MÉS INFORMACIÓ.