Esteu aquí: Inici / Idees en moviment / Torna la Festa per a una Societat Inclusiva a la comarca del Garraf sota el lema "Construir en diversitat per viure en igualtat", que enguany es celebrarà a Sitges
La 15a edició es celebrarà dissabte 26 de maig a Sitges, amb l'objectiu de contribuir a sensibilitzar l'opinió pública a favor d'una escola, un mercat laboral i una societat per a tothom. Aquesta festa l'organitza la Coordinadora d'àmbit comarcal d'entitats, centres, ciutadans i ciutadanes de la Festa, i la Plataforma Ciutadana per una Escola Inclusiva al Garraf.

La Coordinadora d'aquesta festa, ja aglutina més de 190 agents que hi participen, que són principalment entitats i centres educatius dels sis municipis de la comarca: les llars d'infants, totes les escoles i instituts públics de la comarca i la majoria dels centres privats concertats, les AMPAs, esplais i altres entitats (del món de l'educació, del lleure, de l'esport, etc.), moviments associatius, colles castelleres, empreses i serveis (d'inserció laboral en empresa ordinària i d'altres), a més de ciutadans i ciutadanes a títol individual. Compta amb el suport i col·laboració de diversos ajuntaments de la comarca, del Consell Comarcal, de la Diputació de Barcelona i de la Direcció d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya.

L'èxit d'organització i d'assistència d'aquests 15 anys demostra que aquesta Festa s'ha consolidat com un esdeveniment col·lectiu en l'agenda anual de la vida pública de la nostra comarca, i a més, que és un instrument efectiu que contribueix a sensibilitzar l'opinió pública sobre els beneficis que aporta a tots i totes la inclusió social dels infants, joves i persones adultes amb discapacitat. Un dels fets més destacables d'aquesta Festa és que moltes persones amb algun tipus de discapacitat, principalment joves, participen com a monitors i monitores assumint un paper "proactiu" en la celebració de la festa.

L'actriu Anna Barrachina serà la padrina de la Festa, que se celebrarà a la Fragata de Sitges i començarà a les 16.30h de la tarda amb una cercavila des del Cap de la Vila. La Festa acollirà actuacions musicals dalt de l'escenari, un espectacle de cloenda a càrrec de les colles castelleres, i tallers de tot tipus, espais de jocs, circuit de cadires de rodes, o circuit amb ulls embenats i bastons d'invidents, entre d'altres. S'organitzaran més de 45 activitats simultànies precedides d'un cercavila i que inclouen actuacions des de l'escenari i un espectacle de cloenda a càrrec de les colles castelleres.

Més informació.