Esteu aquí: Inici / Idees en moviment / S'ha habilitat el Molí de Mar de VNG, edifici de propietat de la Generalitat de Catalunya, com a casa d'acollida per a menors estrangers no acompanyats
L'Ajuntament de VNG col·laborarà amb la DGAIA (Direcció d'Atenció a la Infància i Adolescència) per a facilitar la integració d'aquests joves a la ciutat a través de la participació associativa, cultural, esportiva, lúdica o del voluntariat social. A Catalunya s'ha triplicat l'arribada dels menors estrangers no acompanyats en els darrersr 3 anys.

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) depenent del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha habilitat l'edifici del Molí de Mar, del qual n'és propietari, com a casa d'acollida per a una quarantena de menors no acompanyats dels quals en té la tutela.

Aquests menors conviuen amb educadors i integradors socials i rebran formació ocupacional i en llengües (català i castellà) amb l'objectiu d'afavorir-ne la inclusió social i la seva emancipació a partir de la majoria d'edat. Una trentena de professionals desenvolupen el projecte d'acollida, acompanyament i inclusió al Molí de Mar per afavorir la integració dels joves a la comunitat.

Així mateix, s'ha establert amb l'Ajuntament de la ciutat una línia de col•laboració que faci possible que aquests joves puguin integrar-se des de la vessant associativa, cultural, esportiva, lúdica o de voluntariat social.

La situació d'emergència d'acolliment de menors no acompanyats que viu Catalunya, amb l'arribada des del gener de gairebé 2.000 menors al país, ha obligat la DGAIA a cercar cases d'acollida arreu del territori. En aquest sentit, la fundació, que té la gestió del servei d'acollida, ha iniciat la seva tasca a VNG amb personal d'altres centres, però amb la voluntat de substituir una part dels professionals amb educadors socials i integradors socials de la ciutat i/o comarca que seran contractats a curt termini, així com també personal de cuina per a l'organització dels àpats.

El Govern municipal ha expressat la voluntat de col•laborar en aquesta necessitat d'acolliment urgent i temporal i ha començat a treballar amb els responsables de la fundació i la direcció de la casa d'acollida per tal que l'estada dels menors al Molí de Mar esdevingui una oportunitat de futur per a aquests joves, que en la majoria de casos han arribat al país posant en risc la seva vida.

Més informació.

imatge de Social.cat