Esteu aquí: Inici / Idees en moviment / Publicació d'un informe de dades sociodemogràfiques de la població de Vilanova i la Geltrú
Aquest breu diagnòstic sobre dades de la població de la nostra ciutat és el punt de partida d’un seguit de productes de l’Observatori Social de VNG, impulsat i gestionat per l’Oficina Tècnica de la Inclusió Social de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Es presenten alguns dels indicadors més rellevants sobre la naturalesa de la població vilanovina a través de xifres sobre els moviments i origen de la població i xifres de dependència. Alguns d'aquests indicadors estan desagregats per barris.

En aquest informe es presenten alguns dels indicadors de context més rellevants sobre la naturalesa de la població vilanovina, la dependència d’aquesta, l’origen de la població, i la comparació a nivell territorial amb la comarca del Garraf, la província de Barcelona i Catalunya per tal de contextualitzar les tendències demogràfiques de la nostra ciutat. Val a dir que algunes d'aquestes dades estan desagregades pels barris de Vilanova i la Geltrú.  La majoria d'indicadors sociodemogràfics es corresponen a l'1 de gener del 2017. Podeu consultar l'informe en el següent ENLLAÇ.

Val a dir que la publicació d'aquest informe és el punt de sortida de l'Observatori Social de Vilanova i la Geltrú, eina de transferència de coneixement, impulsada i desenvolupada per l'Oficina Tècnica d'Inclusió Social de VNG. L’Observatori Social vol ser una eina centralitzadora de la informació social de la ciutat que ens permeti detectar, comprendre, ordenar i mesurar el coneixement més actual i rigorós sobre la temperatura social de Vilanova i la Geltrú, i també dotar als professionals de l’Ajuntament, aquella informació que faciliti la feina del dia a dia, alhora que dades rellevants per a desenvolupar estratègies inclusives de manera transversal. Al llarg d’aquest any es treballarà amb un diagnòstic sobre la situació social de Vilanova i la Geltrú amb els indicadors més rellevants de les necessitats socials i aquelles accions inclusives que es desenvolupen des de l'Ajuntament de VNG.

Una de les tasques de l'Observatori Social que també es vol promoure és la d'assessorament tècnic sobre interpretació de dades, assessorament metodològic, cessió de dades i d’altres qüestions entorn a la realitat social i inclusiva del municipi. Podeu sol·licitar-ho omplint el següent FORMULARI.

Per a més informació, podeu consultar el  monogràfic sobre l’Observatori Social del butlletí d’aquest mes.

I recordeu que si voleu estar al dia de “L’actualitat de la inclusió social de Vilanova i la Geltrú",  us podeu donar d’alta al butlletí.