Esteu aquí: Inici / Idees en moviment / Les persones amb discapacitat falten més a la feina ? El divendres 16 de març es presenta al Neàpolis un estudi que ho desmitifica
L’IMET amb el suport de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès (FEGP) proposa aquesta jornada, amb la col·laboració de la mútua de treball ACTIVA MÚTUA. Així, es presenta el proper divendres 16 de març, de les 12 a 15 hores, l’estudi “Impacte zero de la disCAPACITAT en l’Absentisme Laboral”. Aquesta jornada està oberta a totes les empreses del Garraf i a qui estigui sensibilitzat en el tema i vulgui assistir-hi.

Aquest estudi, realitzat per Activa Mútua mitjançant entrevistes a diferents empreses, dóna resposta a si les persones que tenen algun tipus de disCAPACITAT tenen una major incidència en l’absentisme i baixes laborals, un comentari que sovint fan servir les empreses a l’hora de no contractar aquest tipus de persones. Algunes dades que destaca l'estudi:

"Aquest estudi destaca que el 57% dels enquestats opina que la discapacitat no influeix en una taxa més elevada d’absentisme, però encara hi ha el 24% dels enquestats que sí que opinen que absentisme i discapacitat estan relacionats" (Activa Mútua. La revista Número 13 Setembre 2017).

"La prevenció de riscos laborals és molt important per a la inclusió de persones amb discapacitat, i l'anàlisi i l'adaptació dels llocs de treball ajuda a evitar l'absentisme i l'accidentalitat".

L’acte s’iniciarà amb l’obertura per part de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès (FEGP) a càrrec de la seva vicepresidenta, la senyora Conxi Martínez. Quatre empreses que desenvolupen la seva activitat a la comarca del Garraf presentaran les seves experiències en relació a la contractació de persones amb alguna disCAPACITAT. Seran les empreses DECATHLON, PASTISSERIA LA CRÊME, SELSA i FINQUES MONTANÉ. Aquestes empreses col·laboren activament amb els diferents programes de nivell comarcal d’atenció a persones amb disCAPACITAT que es duen a terme a l’IMET: TIMOL (inserció de persones amb diversitat funcional al mercat ordinari), MATÍ (suport integral a persones amb trastorns de salut mental) i l’Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf. Els programes, realitzats amb el suport dels 6 Ajuntaments del Garraf, estan subvencionats tant per la Generalitat de Catalunya com per la Diputació de Barcelona, i el suport de l’Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf.

Aquesta és una jornada oberta a totes les empreses del Garraf. Per aquelles persones interessades, no dubteu en gestionar la vostra inscripció al següent enllaç.

Programa de la jornada

Més informació