Esteu aquí: Inici / Idees en moviment / La mesquita de VNG organitza una campanya de donació de sang
El Banc de Sang i de Teixits instal·larà la unitat mòbil davanat la mesquita aquest diumenge 30 de juliol de 10 a 14h. La campanya de donació de sang d'enguany té el lema "La teva sang diu coses. Comparteix-la".

La comunitat de la Mesquita Al-Furkan de Vilanova i la Geltrú ha organitzat una campanya de donació de sang per a aquest diumenge 30 de juliol al matí. La unitat mòbil del Banc de Sang i de Teixits s'instal·larà davant la mesquita, ubicada al carrer de la Fita, núm.1.

La campanya de sang d'enguany posa de relleu la informació que es pot saber d'una persona a partir del grup sanguini. Conèixer el grup sanguini és bàsic en cas de necessitar una transfusió de sang. Per això, els professionals sanitaris sempre comproven el grup sanguini abans de fer qualsevol transfusió. Saber el grup sanguini també serveix per conèixer a qui podem ajudar amb la nostra sang i de quins grups en podem rebre. Tots les persones que donen sang reben, passats uns dies, una carta a casa amb els resultats de l'analítica de la donació i el grup sanguini.

El Banc de Sang calcula que dels prop de 66.000 habitants que hi ha a VNG, 29.687 són del Grup A;  4.618 del Grup B, i .2.638 del Grup AB.

La donació de sang, un bé comú

Es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang. De cada donació de sang se'n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s'obtenen concentrats d'hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

Podem donar sang més d'una vegada l'any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades, i els homes 4.

 

(+ INFORMACIÓ)