Esteu aquí: Inici / Idees en moviment / Els serveis socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú participen en el projecte europeu SoCaTel, projecte per a la promoció d'un entorn amigable per a les persones grans, tot millorant la seva qualitat de vida
Es tracta d'un projecte emmarcat en el programa europeu Horizon 2020 i liderat per la URV -Universitat Rovira i Virgili- per a la creació d'una plataforma tecnològica que millori els serveis d'atenció a la dependència. L'objectiu final és la creació d'una plataforma tecnològica de serveis per a una millor aplicació de la llei de dependència.

El projecte SoCaTel compta amb la participació de fins a 13 institucions i empreses d'arreu d'Europa, entre elles els Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El Socatel és un projecte, pressupostat en 3.809.402, d'àmbit europeu on participen diferents països, com Irlanda, Holanda, Finlàndia, Hongria, Xipre o França.

L'objectiu de SoCaTel és el de millorar l'accés de les persones grans als serveis públics de cura de llarga durada (Llei de dependència) mitjançant la creació d'una plataforma tecnològica. És un projecte de gran abast que facilitarà l'envelliment en un entorn amigable per a les persones grans, millorant la seva qualitat de vida.

Un dels aspectes innovadors d'aquest projecte és la co-creació, on a través de diferents mirades es pretèn que aquesta eina virtual sigui quelcom viva i adaptable a les necessitats de persones usuàries i professionals. En aquest procés de co-creació hi participaran grups d'interès vinculats al projecte, com diversos professionals, investigadors, enginyers i innovadors del món empresarial, a banda dels propis usuaris i els metges i treballadors socials que els atenen.

En el marc de la participació en aquest projecte, l'Ajuntament de VNG percebrà 90.625€, i una persona, tècnica del serveis socials municipals, participarà en els grups de treball i viatjarà als diferents països implicats en el procés.

Aquest projecte, que es va iniciar l'1 de desembre de 2017, es durà a terme en els propers tres anys, amb la realització de diversos grups de treball. Es preveu que els treballs d'aquest equip durin fins a finals de l'any 2020.

Podeu veure el projecte explicat en aquest vídeo.

Més informació