Esteu aquí: Inici / Idees en moviment / El Día Més Curt inclou tres curtmetratges del Festival Inclús, sota el títol genèric ‘Tots som discapacitats’ a la Biblioteca Armand Cardona
En motiu del 5è aniversari del Cine Club Sala 1 de VNG, aquest dissabte 23 de desembre es projecten diferents curtmetratges en serveis i entitats de VNG. Els curtmetratges sota el títol ‘Tots som discapacitats’ es passaran en versió original amb subtítols adaptats per persones amb discapacitat auditiva. Us hi esperem !

El dia 21 de desembre és el dia més curt de l’any i per aquest motiu, aquest dia se celebra mundialment la festa del curtmetratge, per reivindicar el cinema de curta durada amb esdeveniments i projeccions en moltes ciutats.  A Vilanova i la Geltrú es conmemora el Dia Més Curt de l'Any en el 5è aniversari del Cineclub Sala 1 , coordinant una jornada ones projectaran curtmetratges durant tot el dia. Les projeccions seran aquest dissabte 23 de desembre en diferents entitats i espais municipals de la ciutat. Podeu consultar el programa complet en aquest LINK.

Un d'aquests espais és la Biblioteca Armandona, en la que es projectaran tres curtmetratges sota el títol genèric ‘Tots som discapacitats’. Aquesta col·laboració s'emmarca en el marc del projecte de "Biblioteques Inclusives" que ha iniciat durant el 2016 la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú.  Per realitzar aquesta activitat el servei de biblioteques ha col·laborat amb l’Inclús. Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona , qui ha facilitat la projecció de tres dels curtmetratges presentats a la seva darrera edició.L’Inclús és un festival que, entre d'altres activitats, promou les obres audiovisuals la temàtica de les quals sigui la diversitat funcional, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent.

Els curtmetratges es passaran en versió original amb subtítols adaptats per persones amb discapacitat auditiva:

Just like You de Philip W. da Silva (Suècia, 2015)

El dia de l’operació ha arribat! Com serà la vida amb un braç? Continua com sempre i t’accepten per qui ets? Tanja fuig de l’hospital en pànic, lligant-se el braç al cos amb un cinturó. Necessita convèncer-se que res canviarà.

Lethe d’Eric Romero (UK, 2017)

Eve, una jove amnèsica, ha d‘ajuntar els seus records fragmentats mentre fuig de misteriosos perseguidors abans que finalitzi el temporitzador del seu rellotge. Desesperada, farà el necessari per descobrir la veritat.

Sky de Loes Janssen (Paisos Baixos, 2015)

L‘Sky té una discapacitat auditiva significativa. S‘esforça per participar a classe, però sovint pensa que els altres no l‘entenen. En aquest documental veiem a l‘Sky durant i després de l’escola mentre intenta mantenir el control sobre el seu entorn.

** Podeu consultar la informació completa d'aquesta activitat en aquest post de BiblioBlog - Una mar de lletres, el bloc de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú.