Esteu aquí: Inici / Idees en moviment / L'oficina tècnica d'inclusió social de l'Ajuntament de VNG organitza el 19 de juny una jornada de tallers propositius amb diferents agents de la ciutat per tal de definir accions del que serà el nou pla d'acció d'inclusió social a VNG.
Des de vng[in]clusió, Pla Local d'Inclusió Social de l'Ajuntament de VNG, portem mesos treballant per al que serà el nou pla d'acció per a la inclusió social 2018-2022 amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Des de l’Oficina Tècnica del Pla Local d’Inclusió Social, vng[in]clusió, estem elaborant el nou Pla d’acció per a la inclusió social a Vilanova i la Geltrú 2018-2022 per tal de seguir treballant en la promoció i assumpció de la inclusió social a la nostra ciutat. Comptem amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona que a través de la consultora sociopolítica Neòpolis ens està ajudant a dinamitzar i sintetitzar tot aquest procés.

Fase participativa

El mes de març i abril a través de diferents canals de participació,  es va fer la crida de diferents agents per a tal de detectar les necessitats i reptes de la inclusió social a VNG. Per una part, es va comptar amb la participació de la ciutadania a través d'un grup focal de persones amb diferents situacions i processos d'exclusió social; es va fer una jornada deliberativa on es van cridar tècnics/es, entitats i prescriptors de serveis que treballen per a la inclusió social de la ciutat, i per últim, es va enviar un qüestionari online a treballadores i treballadors de l'ajuntament i a entitats per tal de copsar què fan en matèria d'inclusió socia i quines necessitats i reptes es detecten que hi ha a la ciutat.

Definició eixos estratègics

L'equip de l'oficina tècnica del pla juntament amb el suport de la Diputació de BCN ha analitzat les necessitats i reptes detectats en la fase participativa a través de la metodologia de la teoria del canvi, que ha permès definir la missió del pla, els eixos estratègics i uns principis orientadors que impregnin la filosofia i perspectiva de les accions del nou pla (trasnversalitat, innovació, lectura fàcil, personalització...). Els eixos estratègics que s'han definit, són:

1) Necessitats Bàsiques

2) Capital Social i Comunitari

3) Formació i Ocupació

4) Educació i Capacitació

5) Salut, Benestar i Autonomia

Fase propositiva

Tot seguit el 19 de juny s'ha organitzat una jornada de sessions propositives amb tècnics/es, entitats i prescriptors de serveis de diferents àmbits d'atenció a la ciutadania per tal de proposar accions per a la inclusió social de la nostra ciutat. Per això s'han organitzat 5 grups per tal de proposar accions relacionades amb els eixos estratègics del pla. Així doncs, s'ha recollit diferents perspectives, sabers i experiències per tal de definir possibles accions del nou pla.

Un cop aquí, informar que l'equip de l'oficina tècnica de vng[in]clusió encara continuem treballant per al nou pla d'acció juntament amb la Diputació de bcn i us seguirem informant quan aquest s'aprovi. Gràcies per seguir-nos !