Esteu aquí: Inici / Idees en moviment / Activitats socials i solidàries per aquest Nadal 2017-18 a VNG.
Us presentem un recull d'algunes activitats de caire social i solidari que es fan per aquestes dates de nadal a la nostra ciutat: la col·laboració de VNG amb la Marató de TV3, diferents campanyes i punts de recollida de joguines, entitats que vetllen per la recollida de roba d'hivern de segona mà, espais de dinar de nadal social, l'espai sopem... i molt més !

MARATÓ de TV3 a VILANOVA

10a edició dels Fideus Solidaris, a càrrec dels Llaguts de Vilanova. Cada tiquet es vendrà a 3 € i els dinars recaptats es destinaran a La Marató de TV3, enguany, dedicada a les malalties infeccioses. Dissabte 16 de desembre a partir de les 13.30h els Llaguts estaran preparant a la rambla principal (núm 53) la tradicional fideuada solidària. Llaguts Vilanova compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova, Mercat del Centre, Confraria de Pescadors, Supermercats Condis, Gràfiques Ferpala, Estanc de la Rambla, Oliver Rueda, Unió Corporació Alimentària, Olis de Catalunya, Mar Blau i Repsol J. Cascante. (+INFO).

Llibres x 1 € a la Biblioteca Municipal Joan Oliva i MilàLa Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú col·labora amb la Marató de TV3 del 17 de desembre. Durant aquests dies els usuaris de les biblioteques Joan Oliva i Milà i Armand Cardona Torrandell  trobaran un espai amb llibres procedents de donatius o baixes que es podran endur dipositant 1 euro en una guardiola.

Els diners recollits es destinaran a La Marató 2017.

RECOLLIDA DE JOGUINES

CAP JOGUINA SENSE NEN ! Divendres 22 de desembre a les 18 h - Teatre Principal - Recollida solidària de joguines i projecció de la pel·lícula “La canción del mar”, de Tomm Moore. Preu de l’entrada: una joguina - Organitza Cineclub Sala 1.

Diumenge 17 de desembre a les 11.00h, II FESTIVALET DE NADAL SOLIDARI a la plaça de la Marcer. del gimnàs bell Gimp Jopil. Masterclasse de zumba solidària. En solidartitat amb Creu Roja, Campanya de Recollida de Joguines. El preu és una joguina (nova, no bel·lica i no sexista o fer un donatiu de 3 €).

CAP NEN SENSE JOGUINA. El cap de setmana del 16 i 17 de desembre es farà la recollida de joguines al Pavelló Municipal d'Esports de la plaça de les Caserenes. Activitat organitzada per l'Associació de Futbol Sala Casernes Vilanova. L'Associació de Futbol Sala Casernes Vilanova, organitzadora de la lliga de futbol sala Ciutat de Vilanova torna a col·laborar amb la campanya impulsada per la Creu Roja, "Cap nen sense joguina", que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Es demanen joguines per a infants de 0 a 10 anys, que no siguin bèl·liques ni de peluix i que no portin piles. (+ INFO)

RECOLLIDA DE ROBA INFANTIL DE 2a MÀ

L' Associació Alè, capacitat de sostenir un esfoç,  fa una crida per rebre roba infantil de 2a mà. L'arribada de fred ha fet esgotar les existències de peces per a les famílies sense recursos. Disposen del servei de Rober Caliu al Centre Cívic de La Geltrú de VNG. L'horari amb el qual podeu portar la roba és:

dimarts i dijous de 17am – 18.30am al Centre Cívic La Geltrú: Plaça de l’Associació d’Alumnes Obrers, 1 de Vilanova i la Geltrú. Més informació a associacioale@gmail.com

TIÓ SOLIDARI. Farem cagar el nostre tió solidari. Per participar, animem als nens i nenes a fer una petita aportació de menjar pel banc d’aliments. Podeu fer les vostres aportacions a partir de l’1 de desembre al centre cívic i us la canviarem per una fruita per donar-li al tió. El tió solidari és el dissabte 23 de desembre a les 12 h Centre Cívic i Esportiu La Collada- Els Sis Camins.  Info al centre cívic: 93 810 02 40, ccicollada@vilanova.cat Organitza: AV de la Collada - Els Sis Camins.

Curt TOTS SOM disCAPACITATS. dissabte 23 de desembre a les 12 h a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell es col·laborarà amb ‘El dia més curt: Tots som discapacitats'. Es tracta d'una acció per celebrar i reivindicar mundialment el cinema de curta durada amb esdeveniments i projeccions a moltes ciutats. Per aquest motiu es projectaran curtmetratges relacionats amb la inclusivitat a diversos espais de la ciutat, entre ells a la biblioteca. L'activitat es fa en col·laboració amb Cineclub Sala 1.

DINAR DE NADAL. L’Església de Sant Joan Baptista de Vilanova i la Geltrú organitza per tercer any consecutiu un dinar de Nadal el dia 25 de desembre. El menjar serà halal. Tothom que vulgui pot anar sense necessitat de reserva prèvia. Les persones interessades en participar en aquest dinar s'han de presentar a les 14.00h a l'Esglèsia de Sant Joan Baptista de VNG. Esteu totes i tots convidats ! (+ INFO)

ESPAI SOPEM. D’altra banda l’Espai Sopem, de manera extraordinària, preparen dos sopars “de gala” les nits del 25 de desembre i 1 de generSeran al Centre Cívic de la Geltrú en l’horari habitual del servei, les 20:30 hores. Seran benvingudes les persones que vinguin sense ser usuàries habituals del servei. L'Espai Sopem és un projecte social impulsat per l'AssociaciÓ Grupo 5/14 i col·labora amb l'Economat i la Regidoria de Serveis Socials i Salut. És un projecte lligat a la recollida dels excedents dels àpats escolars, amb un doble objectiu: treballar contra el malbaratament alimentari, i garantir l'alimentació a col·lectius en situació de vulnerabilitat. Amb aquest servei s'amplia la xarxa de dispositius i serveis que ofereixen suport, companyia i alimentació a la nostra ciutat: el menjador municipal, els dos espais diaris d'esmorzars (Cafè Caliu i Esmorzar en companyia), i la Casa d'Empara, que ofereix entrepans i carmanyoles al migdia. Tots ells treballen en coordinació i sumant recursos. (+ INFO)

FANALETS SOLIDARIS. Dies 27, 28 i 29 de desembre i 2, 3 i 4 de gener Rambla Principal - La Creu Roja posarà un estand amb música en directe, i repartirà fanalets pels infants per rebre els Reis, a canvi d’una aportació solidària. Organitza: Creu Roja Vilanova i la Geltrú.

Podeu consultar tota la PROGRAMACIÓ DE NADAL 2017-2018 a Vilanova i la Geltrú en el següent ENLLAÇ.

*** Si sabeu de més activitats solidaries a VNG... feu-nos-ho saber, i en farem difusió ;-)  GRÀCIES !!!