Esteu aquí: Inici / Idees en moviment / A Vilanova i la Geltrú ha tingut lloc la 2a edició de la jornada de biblioteques inclusives per tal de compartir projectes i experiències d'accessibilitat a la lectura
Al llarg del dia es van posar damunt de la taula qüestions com ara com fer accessibles les biblioteques als diferents col·lectius o com organitzar una activitat inclusiva. La jornada va tenir una màxima afluència de biblioteques d'arreu de Catalunya per tal de compartir experiències i projectes, alhora, s'han presentant alguns dels projectes que es duen a terme a les biblioteques de VNG per a la inclusió i accessibilitat de tots els públics.

Vilanova i la Geltrú ha acollit al Neàpolis les segones jornades de Biblioteques Inclusives de Catalunya. Més d'un centenar de representants de les biblioteques han compartit experiències i projectes per facilitar l'accés a la lectura de les persones amb alguna discapacitat o dificultat física o social.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, va obrir les jornades explicant l'aposta de les biblioteques de la ciutat per la inclusió, amb experiències com els clubs de lectura fàcil, el club de lectura en veu alta adreçat a persones invidents o l'hora del conte en llenguatge de signes. També va fer referència a l'adequació dels edificis per facilitar l'accés a tothom, "hem de posar el focus en idees amb clau inclusiva, en les polítiques publiques fermes per la inclusió, treballar per la cohesió social, per una ciutat forta". En la mateixa línia es va expressar l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, que va dir que "estem intentant anar a la velocitat que la ciutat necessita, independentment de les lleis".

El projecte de Biblioteques Inclusives... què és ?

El projecte de Biblioteques inclusives va néixer amb l'objectiu d'establir uns mínims per aconseguir que totes les biblioteques públiques catalanes siguin espais inclusius, no només per complir amb el marc legal i teòric, sinó per donar oportunitats de futur a totes les persones amb discapacitat i garantir així la seva plena inserció a la societat. Les biblioteques que participen en aquest projecte treballen per elaborar unes pautes bàsiques per a que totes les biblioteques públiques de Catalunya tinguin aquests mínims.

Es tracta d'un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i en el qual la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú participa activament des dels seus inicis.

Club de lectura en veu alta a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Des de la xarxa municipal de bilioteques de Vilanova i la Geltrú s'estan desenvolupant moltes iniciatives per la promoció de l'accés a les biblioteques de tots els públics. Una d'aquesta és el club de lectura per a persones cegues a la Biblioteca Armand Cardona i Torrandell en col·laboració amb la ONCE i una xarxa de voluntaris que dinamitzen el club de lectura cada 15 dies.

MÉS INFORMACIÓ.