Esteu aquí: Inici / Idees en moviment

Projectes que ens mouen!

 

Bones idees:

Sou pares i us agradaria rebre suport en la criança del vostre nadó ? L'Espai Nadó de VNG és un servei per a famílies amb nadons de 0 a 9 mesos on poder compartir experiències i vivències sobre la maternitat, la criança i l'educació.
Les sessions es duran a terme a través d'un treball grupal que possibiliti un clima de relació afectivo-social entre els membres del grup i amb l'acompanyament i suport de professionals. Les persones interessades a participar en aquest grup es poden posar en contacte amb l'Oficina deServeis Socials i Salut. Els tallers comencen el 27 de febrer.
What's up: com vas de salut mental ? Projecte impulsat per Obertament arreu de Catalunya i que es du a terme a VNG en 4 centres de secundària. Té com objectiu trencar amb el tabú i reduir l'estigma de la salut mental entre els i les joves.
L'alulmant de 3r d'ESO de 4 centres de secundària de VNG hi participen. El projecte s'inicia al nostre municipi gràcies a l'impuls de la Regidoria de Salut i la coordinació amb el Servei d'Educació de l'IMET i també implica les entitats del territori relacionades amb la Taula de Salut Mental del Garraf com són Activament i AFFAMG.
A VNG s'està treballant amb el Pla d'Igualtat d'oportunitats entre dones i homes, i el Pla per la diversitat sexual i de gènere
La Regidoria de Convivència i Equitat està treballant en l'elaboració d'aquest pla amb la voluntat de continuar avançant amb polítiques d'equitat de gènere a la nostra ciutat. Per assolir aquest objectiu és imprescindible la participació de la comunitat (entitats, persones expertes, ciutadania ...), i la col·laboració d'altres institucions i agents del territori implicats. Per a l'elaboració dels dos plans, l'Ajuntament compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Nou conveni de col·laboració del projecte Trànsit de l'IMET i l’Hospital de Sant Antoni i la Fundació per tal de promoure pràctiques en un entorn de treball real
El Projecte Trànsit gestionat i desenvolupat per l'IMET té com a objectiu desenvolupar accions de capacitació laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual que hagin finalitzat la seva formació obligatòria en l'escola inclusiva i que encara no estan preparats per entrar en un recurs d'inserció laboral.
Projecte "El mirall. I tu, què fas davant el bullyng" ?, adreçat a joves de l'últim cicle de primària i de 1r de l'ESO i que té per objectiu la prevenció d'assetjament entre iguals.
Durant el curs escolar 2017-2018, la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de VNG impulsa aquest projecte en coordinació amb la Regidoria d'Educació a través de 4 centres pilots d'educació.
El diumenge 28 de gener es presenta "Nocturn per acordió" al Teatre Principal de VNG basada en els poemes de Joan Salvat Papasseit
Es tracta d’una obra ben especial a càrrec de vuit actrius i actors del Club Social del Garraf, gestionat per Atra Associació. Una manera d'acostar el teatre i el món de la interpretació a les persones amb algun diagnòstic de salut mental.
Lectura en veu alta per a persones amb discapacitat visual a la Biblioteca Armand Cardona amb la col·laboració de l'ONCE de VNG
Les inscripcions s'avui, 22 de gener, i es poden fer a la mateixa biblioteca. Es tracta de tallers de lectura dirigits a persones amb discapacitat visual (baixa visió o ceguera) a qui els agradi la literatura i conduïda per persones voluntàries. Apunta't o fes córrer la veu !
Xerrada "Tecnoaddiccions" el dijous 25 de gener de 17.30 a 19 h a l'IMET al voltant de les addiccions dels infants i joves a les noves tecnologies
Aquest acte s'emmarca en el Cicle de Xerrades de l'IMET 2017-2018 de Vilanova i la Geltrú, que tenen com objectiu oferir informació i recursos pedagògics a les famílies. Amb aquesta xerrada s'analitzarà l'ús i abús de les tecnologies i xarxes socials
El Día Més Curt inclou tres curtmetratges del Festival Inclús, sota el títol genèric ‘Tots som discapacitats’ a la Biblioteca Armand Cardona
En motiu del 5è aniversari del Cine Club Sala 1 de VNG, aquest dissabte 23 de desembre es projecten diferents curtmetratges en serveis i entitats de VNG. Els curtmetratges sota el títol ‘Tots som discapacitats’ es passaran en versió original amb subtítols adaptats per persones amb discapacitat auditiva. Us hi esperem !
Activitats socials i solidàries per aquest Nadal 2017-18 a VNG.
Us presentem un recull d'algunes activitats de caire social i solidari que es fan per aquestes dates de nadal a la nostra ciutat: la col·laboració de VNG amb la Marató de TV3, diferents campanyes i punts de recollida de joguines, entitats que vetllen per la recollida de roba d'hivern de segona mà, espais de dinar de nadal social, l'espai sopem... i molt més !
Taller de receptes econòmiques de Nadal a VNG
Vols aprendre a fer receptes econòmiques per les festes de Nadal ? L'Economat de Vilanova i la Geltrú organitza un taller de menús econòmics de Nadal al centre cívic de La Geltrú els dies 15 i 19 de desembre. El curs és gratuït i està obert per a tothom. Les places són limitades i cal inscripció prèvia. Reserva la teva !
Sexualitat i diversitat funcional, a debat
El Cine Club Sala 1 projectarà aquest dimarts 5 de desembre el documental "Yes we fuck" al Teatre Principal, en Motiu del Dia Mundial de la Diversitat Funcional (3 de desembre). Aquesta és una mostra de 6 històries diferents envers l'afectivitat, la sexualitat i la diversitat funcional. Un procès de culminació de la vivència d'històries personals i un procés de creació transformador i engrescador, que no us deixarà indiferents. Us animem a assistir-hi !
Aquest divendres 1 de desembre és el concert de "Clams Riu-te'n", a l'Auditori Eduard Toldrà. Si no tens la teva entrada... encara hi ets a temps. T'hi esperem !
Aquest grup de música va sorgir de l'èxit que va tenir el projecte Música per la Inclusió . El projecte té la finalitat de contribuir a canviar la mirada envers les persones amb diversitat.
Últimes places per la Jornada de la Inclusió Social, enguany dedicada a la cultura i l'art com a eina de transformació social... comptem amb tu !
Aquest dimecres 29 de novembre celebrem la VII edició de la jornada de la inclusió social a Vilanova i la Geltrú al Neàpolis de Vilanova i la Geltrú. L'aforament és limitat i les places gratuïtes. T'hi esperem !
"Històries de Vida nova i la Geltrú", un documental que no deixarà a ningú indiferent... i que es projectarà en motiu del Dia Internacional del Voluntariat
Aquest acte que tindrà lloc el dijous 30 de novembre al Teatre Principal, juntament amb alters activitats. Organitza la Mesa d'Entitats Socials de VNG amb col·laboració del Teatre Principal.
Més inclusió a la Fira de Novembre de VNG, amb la participació de persones del projecte TIMOL al Saló del Carnaval.
Per segon any consecutiu, la Fira de Novembre de VNG ha comptat amb persones que participen al Projecte TIMOL entre el seu personal informador, concretament al Saló del Carnaval. El Projecte Timol és un projecte d'inserció laboral a l'empresa ordinària, i capacitació de persones amb disCAPACITAT intel·lectual.
Tornen els tallers de resiliència per a nens i nenes que han viscut situacions de violència masclista
Coincidint amb l'inici del curs escolar, la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, enceta de nou els Tallers de Resiliència per tal de reforçar i promoure les capacitats d'autoestima, intel·ligència emocional i habilitats comunicatives dels infants.
Xerrada "L'Escola Inclusiva" a càrrec de l'Escola Llebetx de VNG
Tindrà lloc aquest divendres 10 de novembre a les 16.45h en el centre escolar (Camí de Sant Gervasi, s/n). Activitat organitzada per la Comissió Pedagògica de l'Escola Llebetx.
S'obren les inscripcions per la "VII Jornada de la Inclusió Social. L'ART com a eina de transFORMACIÓ"
Vols conèixer projectes artístics que promouen la inclusió social ? o quins factors generen desigualtats en l'accés a a la participació i creació cultural ?... Podràs estar al corrent d'això i molt més a la jornada de la Inclusió Social de VNG el dimecres 29 de novembre de 9 a 14h a l'Auditori del Neàpolis. Places gratuïtes i aforament limitat. Apunta't !
Àgora, programació de tardor del 2017 a VNG
Ja estan disponibles les activitats de l'espai Àgora, tot un seguit de propostes del servei de Convivència i Equitat per als mesos d'octubre, novembre i desembre. Aquestes activitats estan organitzades des de la Regidoria de Convivència i Equitat i entitats del municipi.
Es duen a terme les formacions "Parlem de Salut Mental" i "Lectura Fàcil" per a professionals de l'ajuntament de VNG
Aquestes formacions tenen com a objectiu donar eines als treballadors de l'Ajuntament de VNG per promoure l'accessibilitat i inclusió social de la ciutadania, en especial, col·lectius amb dificultats afegides. Són formacions organitzades per vng[in]clusió amb col·laboració amb la Federació de Salut Mental de Catalunya i l'Associació de Lectura Fàcil, respectivament, i el suport de la Diputació de BCN
VNG celebra el Dia Mundial de la Salut Mental
El 10 d'octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental, i com cada any, Vilanova i la Geltrú s'hi suma organitzant diferents activitats que comencen avui dijous fins el dimecres vinent. Us animem a participar !
Construïm la Salut Mental de les ciutats, eines i recursos per tenir una bona salut mental
Aquest cicle de debat l'organitza la Taula de Salut Mental del Garraf en col·laboració a l'Ajuntament de VNG i tindrà lloc el dimarts 10 d'octubre de 18 a 20h al Centre Cívic La Geltrú.
"Créixer en Família: com podem ser millors pares?", és el títol del primer Grup de Pares d'infants de 0 a 3 anys que s'inicia a VNG
Aquest grup neix després de diversos grups de preparació per a futurs pares en els darrers 2 anys. La Regidoria de Convivència i Equitat dóna continuïtat als tallers de paternatge responsable, on es donaran eines per tractar i gestionar millor les competències paternals dels pares d'infants de 0 a 3 anys
"Menjar peix no ha de ser car. Vols venir a comprovar-ho amb nosaltres ?"
Aquest és un taller de cuina de peix amb receptes econòmiques, que es fa el dilluns 25 i dijous 28 de setembre, al Centre Cívic de La Geltrú de VNG. L'organitza l'Economat de VNG per tal de capacitar a les famílies en la promoció i millora de l'estalvi energètic i alimentari tot fomentant un consum més sa, econòmic i responsable
S'aprova el nou Pla Local de Joventut 2017-2021 a VNG, que servirà com a guia de l'estratègia de les accions municipals dirigides a promoure la qualitat de vida de la gent jove
Estableix tres grans eixos estratègics de treball: emancipació, cohesió social i apoderament de les persones joves i recull i concreta més de 80 accions desenvolupades des de les diferents regidores
Recollida d'excedents dels àpats escolars que s'utilitzaran a l'Economat i al nou projecte Espai Sopem a VNG
Aquest serà un projecte de reaprofitament i d'economia circular que té com a objectiu evitar el malbaratament alimentari alhora que garantir l'alimentació a col·lectius en situació de vulnerabilitat
Es signa un conveni de col·laboració solidària del projecte "Odontologia x Tothom"
Aquest acord permet crear una primera xarxa assistencial local amb la contribució dels Serveis Socials de VNG, les àrees bàsiques de salut, les clíniques privades i els professionals compromesos en la millora de la salut bucodental del municipi. Principalment, per garantir l'extensió de l'assistència odontològica a les famílies en situació de vulnerabilitat social.
Els Patis Oberts tornen a obrir aquest setembre a VNG
El primer cap de setmana de setembre tornen a obrir els patis de les escoles de l'Arjau, Ginesta, Ítaca i Llebetx. Els patis oberts són espais d'ús públic per a que infants, joves i les seves famílies puguin gaudir d'aquestes zones d'esbarjo fora d'horari escolar en cap de setmana i període de vacances escolar.
Ja es fa la valoració de la discapacitat i la dependència a La Plataforma Centre Multiserveis de VNG
Des de fa una setmana, La Plataforma acull les oficines de valoració del CAD, i properament s'hi sumarà el SEVAD. Per tant la ciutadania que vulgui obtenir la valoració del grau de discapacitat i dependència, ja no s'haurà de desplaçar a BCN.