Esteu aquí: Inici / Idees en moviment

Projectes que ens mouen!

 

Bones idees:

Més inclusió a la Fira de Novembre de VNG, amb la participació de persones del projecte TIMOL al Saló del Carnaval.
Per segon any consecutiu, la Fira de Novembre de VNG ha comptat amb persones que participen al Projecte TIMOL entre el seu personal informador, concretament al Saló del Carnaval. El Projecte Timol és un projecte d'inserció laboral a l'empresa ordinària, i capacitació de persones amb disCAPACITAT intel·lectual.
Tornen els tallers de resiliència per a nens i nenes que han viscut situacions de violència masclista
Coincidint amb l'inici del curs escolar, la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, enceta de nou els Tallers de Resiliència per tal de reforçar i promoure les capacitats d'autoestima, intel·ligència emocional i habilitats comunicatives dels infants.
Xerrada "L'Escola Inclusiva" a càrrec de l'Escola Llebetx de VNG
Tindrà lloc aquest divendres 10 de novembre a les 16.45h en el centre escolar (Camí de Sant Gervasi, s/n). Activitat organitzada per la Comissió Pedagògica de l'Escola Llebetx.
S'obren les inscripcions per la "VII Jornada de la Inclusió Social. L'ART com a eina de transFORMACIÓ"
Vols conèixer projectes artístics que promouen la inclusió social ? o quins factors generen desigualtats en l'accés a a la participació i creació cultural ?... Podràs estar al corrent d'això i molt més a la jornada de la Inclusió Social de VNG el dimecres 29 de novembre de 9 a 14h a l'Auditori del Neàpolis. Places gratuïtes i aforament limitat. Apunta't !
Àgora, programació de tardor del 2017 a VNG
Ja estan disponibles les activitats de l'espai Àgora, tot un seguit de propostes del servei de Convivència i Equitat per als mesos d'octubre, novembre i desembre. Aquestes activitats estan organitzades des de la Regidoria de Convivència i Equitat i entitats del municipi.
Es duen a terme les formacions "Parlem de Salut Mental" i "Lectura Fàcil" per a professionals de l'ajuntament de VNG
Aquestes formacions tenen com a objectiu donar eines als treballadors de l'Ajuntament de VNG per promoure l'accessibilitat i inclusió social de la ciutadania, en especial, col·lectius amb dificultats afegides. Són formacions organitzades per vng[in]clusió amb col·laboració amb la Federació de Salut Mental de Catalunya i l'Associació de Lectura Fàcil, respectivament, i el suport de la Diputació de BCN
VNG celebra el Dia Mundial de la Salut Mental
El 10 d'octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental, i com cada any, Vilanova i la Geltrú s'hi suma organitzant diferents activitats que comencen avui dijous fins el dimecres vinent. Us animem a participar !
Construïm la Salut Mental de les ciutats, eines i recursos per tenir una bona salut mental
Aquest cicle de debat l'organitza la Taula de Salut Mental del Garraf en col·laboració a l'Ajuntament de VNG i tindrà lloc el dimarts 10 d'octubre de 18 a 20h al Centre Cívic La Geltrú.
"Créixer en Família: com podem ser millors pares?", és el títol del primer Grup de Pares d'infants de 0 a 3 anys que s'inicia a VNG
Aquest grup neix després de diversos grups de preparació per a futurs pares en els darrers 2 anys. La Regidoria de Convivència i Equitat dóna continuïtat als tallers de paternatge responsable, on es donaran eines per tractar i gestionar millor les competències paternals dels pares d'infants de 0 a 3 anys
"Menjar peix no ha de ser car. Vols venir a comprovar-ho amb nosaltres ?"
Aquest és un taller de cuina de peix amb receptes econòmiques, que es fa el dilluns 25 i dijous 28 de setembre, al Centre Cívic de La Geltrú de VNG. L'organitza l'Economat de VNG per tal de capacitar a les famílies en la promoció i millora de l'estalvi energètic i alimentari tot fomentant un consum més sa, econòmic i responsable
S'aprova el nou Pla Local de Joventut 2017-2021 a VNG, que servirà com a guia de l'estratègia de les accions municipals dirigides a promoure la qualitat de vida de la gent jove
Estableix tres grans eixos estratègics de treball: emancipació, cohesió social i apoderament de les persones joves i recull i concreta més de 80 accions desenvolupades des de les diferents regidores
Recollida d'excedents dels àpats escolars que s'utilitzaran a l'Economat i al nou projecte Espai Sopem a VNG
Aquest serà un projecte de reaprofitament i d'economia circular que té com a objectiu evitar el malbaratament alimentari alhora que garantir l'alimentació a col·lectius en situació de vulnerabilitat
Es signa un conveni de col·laboració solidària del projecte "Odontologia x Tothom"
Aquest acord permet crear una primera xarxa assistencial local amb la contribució dels Serveis Socials de VNG, les àrees bàsiques de salut, les clíniques privades i els professionals compromesos en la millora de la salut bucodental del municipi. Principalment, per garantir l'extensió de l'assistència odontològica a les famílies en situació de vulnerabilitat social.
Els Patis Oberts tornen a obrir aquest setembre a VNG
El primer cap de setmana de setembre tornen a obrir els patis de les escoles de l'Arjau, Ginesta, Ítaca i Llebetx. Els patis oberts són espais d'ús públic per a que infants, joves i les seves famílies puguin gaudir d'aquestes zones d'esbarjo fora d'horari escolar en cap de setmana i període de vacances escolar.
Ja es fa la valoració de la discapacitat i la dependència a La Plataforma Centre Multiserveis de VNG
Des de fa una setmana, La Plataforma acull les oficines de valoració del CAD, i properament s'hi sumarà el SEVAD. Per tant la ciutadania que vulgui obtenir la valoració del grau de discapacitat i dependència, ja no s'haurà de desplaçar a BCN.
La mesquita de VNG organitza una campanya de donació de sang
El Banc de Sang i de Teixits instal·larà la unitat mòbil davanat la mesquita aquest diumenge 30 de juliol de 10 a 14h. La campanya de donació de sang d'enguany té el lema "La teva sang diu coses. Comparteix-la".
Nova pàgina web del Pla de Xoc per a l'Emergència Social 2017 a VNG
A través de la pàgina web, registrant-se prèviament, es poden consultar totes les propostes, fer reflexions generals, compartir a les XS... a més es pot fer el seguiment del compliment de les propostes. Participa-hi !
El Servei Local de Teleassistència disposarà d'una unitat mòbil a VNG
S'instal·larà una unitat mòbil del Servei Local de Teleassistència a la Plataforma Centre Multiserveis per tal de donar servei a VNG a aquelles persones usuàries del servei, que són majoritàriament, persones grans que viuen soles.
Nou servei d'Atenció Integral local per a les persones LGTBI a VNG
Per tal de garantir els drets de tota la ciutadania a través d'aquest servei que depèn de la regidoria de Convivència i Equitat i que ja està en funcionament a l'Espai d'Equitat, a l'entrada de l'Ajunatment vilanoví. Aquest servei informa i assossora sobre diferents recursos i serveis i atèn incidències, i si hi ha casos de discriminaicó en relació als drets del col·lectiu.
Pla de mesures de foment del civisme i convivència a VNG
Pla que té en compte les necessitats i demandes de diferents entitats i persones a títol individual durant un procés participatiu que s'ha fet el mes de gener i febrer del 2017. El proper dimarts 4 de juliol es presentarà l'esborrany d'aquest pla amb diferents eixos d'actuació i accions pel foment del civisme i convivència a la ciutat.
La Cohesió i Inclusió Social a través de l'Esport a VNG... consulteu l'oferta què hi ha !
El 8 i 9 de juliol tindrà lloc el Juanita's Vilanova Beach Sport Festival on es promou la pràctica d'activitats esportives que tenen com a element comú el lliscament sobre l'aigua o asfalt. També us informem d'altres activitats i programes esportius que es fan a VNG obertes a tothom, i amb clau social. Us hi esperem !!
"Teixint la convivència", jornada formativa al voltant de la diversitat i la convivència a VNG
Aquesta jornada serà el 8 de juny a les 18 hores, i està orientada a oferir propostes bàsiques per un model social orientat al bé comú. A càrrec del psicòleg clínic, Fèlix Castillo.
Prova pilot de parelles lingüístiques als instituts de Baix-a Mar i Manuel de Cabanyes dels cursos de 3r i 4t d'ESO
Amb l'objectiu de facilitar que els/les alumnes amb coneixements bàsics de català millorin i reforcin la seva fluïdesa en la comunicació. Acció en base a l'experiència del Voluntariat per la Llengua (VxL) i dins el marc del projecte Aprenentatge Servei -Aps-.
Reconeixement a les empreses inclusives del Garraf que han participat en el projecte TIMOL
Aquest projecte porta 10 anys amb la inserció de persones amb discapacitat intel·letual a l'empresa ordinària de la comarca. L'acte serà el 25 de maig a la Finca Mas Solers.
VNG acollirà la 14a Festa per una Societat Inclusiva el dissabte 27 de maig
I en relació a aquest esdeveniment, aquest dijous la biblioteca Armand Cardona acull una taula rodona a les 18h on es parlarà de l'educació inclusiva en el marc educatiu
Jornada sobre maltractaments a la gent gran
Serà aquest dijous 18 de maig al Casal Municipal de Gent Gran de VNG de 10 a 12h. L'organitza el Consell Comarcal del Garraf amb col·laboració amb altres organismes i entitats. Cal inscripció prèvia.
IV Festa de la Diversitat Cultural a VNG
El 20 de maig de 17 a 23h la plaça de la vila acollirà diferents activitats, espectacles, tallers i jocs en commemoració al Dia Mundial de la Diversitat Cultural i el Desenvolupament. És una festa oberta a tothhom. Us hi esperem !
Àgora, programació de maig i juny del 2017 a VNG
Ja podeu consultar l'oferta d'activitats envers la convivència i equitat amb un seguit de xerrades, exposicions, formació i actes simbòlics, obertes a tothom qui vulgui participar.
Xerrada informativa a VNG sobre els serveis d'habitatge per a persones amb trastorn mental
Serà el proper 4 de maig a càrrec de l'AFAMMG i amb col·laboració del Grup Atra.
Fòrum de Treball per l'Economia Social i Solidària de VNG
L'objectiu d'aquest fórum és generar propostes i promoure el treball transversal dels sectors públics, privat i associatiu per tal de reforçar la dimensió ambiental i social en l'economia local.