Esteu aquí: Inici / Butlletí de la Inclusió Social a VNG !
L'"Actualitat de la inclusió social a VNG" és el títol del butlletí que publiquem de manera bimensual, amb la finalitat de sensibilitzar sobre temes d'inclusió social a la nostra vila, i en general, alhora que generar coneixement. Entre totes i tots, fem de Vilanova i la Geltrú una ciutat més [in]clusiva !

Subscripció al Butlletí

Si us doneu d'alta rebreu bimensualment les novetats de la inclusió social a VNG !

Subscripció al Butlletí - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 25 - #butlletí201812

Un butlletí especial de la #VIIIJornadaInclusió a VNG sobre desigualtats socials en la salut i actius comunitaris per fomentar una salut més inclusiva. Podeu visualitzar els vídeos de les ponències i experiències de la jornada i les valoracions que han fet els i les assistents. Us esperem a la IX Jornada el 2019 !

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 25 - #butlletí201812 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 24 - #butlletí201807

Us donem alguna primícia sobre la 8a Jornada de la Inclusió Social d'enguany i us presentem una infografia amb algunes xifres sobre discapacitat a VNG.

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 24 - #butlletí201807 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm.23 - #butlletí201804

Hem publicat un informe de dades sociodemogràfiques amb aquells indicadors més rellevants de la naturalesa de la població vilanovina, com el percentatge de persones en situació de dependència o l'origen de la població per contextualitzar les tendències demogràfiques de la nostra ciutat. Aquest informe és el punt de sortida de l'Observatori Social de VNG. En el butlletí també presentem un monogràfic explicant-vos l'Observatori Social, com a eina de transferència de coneixement i millora de la inclusió social a VNG.

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm.23 - #butlletí201804 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 22 - #butlletí201802

En aquest número us presentem els vídeos i l'avaluació de la VII Jornada de la Inclusió Social "Cultura i Inclusió Social. L'ART com a eina de transFORMACIÓ" que va tenir lloc el 29 de novembre del 2017. També us fem un seguit de recomanacions per comunicar-vos amb criteris de "lectura fàcil".

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 22 - #butlletí201802 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG. Núm 21 #butlletí201710

En aquest butlletí us presentem el programa de la VII Jornada de la Inclusió Social a VNG "Cultura i Inclusió Social. L'ART com a eina de transFORMACIÓ" que es durà a terme el dimecres 29 de novembre al Neàpolis. Hem dedicat un monogràfic especial en temes de cultura inclusiva en relació al foment de l'accés, participació i sensibilització. I informem d'alguns serveis, programes i activitats culturals i inclusius que es fan des de l'Ajuntament de VNG... doneu-hi un cop d'ull !

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG. Núm 21 #butlletí201710 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 20 - #butlletí201707

Us presentem un resum gràfic d'alguns dels Indicadors territorials de risc de pobresa i exclusió social a VNG publicats per l'Idescat corresponents a l'any 2015, comparant-los amb els del 2012. A més també us informem de la VII Jornada de la Inclusió Social a VNG, del curs "Parlem sobre salut mental"... i molt més !

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 20 - #butlletí201707 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 19 - #butlletí201704

En aquest butlletí us fem un seguit de recomenacions sobre lectures socials i solidàries i us mostrem alguns dels serveis inclusius que ofereixen les biblioteques públiques a VNG. Per una diada de Sant Jordi més inclusiva i social !

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 19 - #butlletí201704 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 18 - #butlletí201703

Us presentem un monogràfic de l'avaluació del pla d'acció 2013-2015 de la inclusió social a VNG. Un seguiment i revisió de les línies estratègiques amb les que s'ha treballat, què s'ha aconseguit, i quin aprenentatge en traiem.

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 18 - #butlletí201703 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 17 - #butlletí201701

Monogràfic de la jornada "L'habitatge com a punt de partida" que es va celebrar el 24 de novembre del 2016 al Neàpolis de Vilanova i la Geltrú, i on es van presentar des de diferents àmbits i perspectives, models innovadors per fer front a la vulnerabilitat residencial. En aquest monogràfic hi ha els vídeos de la jornada, un breu resum de cada ponència, un núvol de paraules amb amb les idees clau i principals envers la inclusió residencial, i l'avalució que fem cada any de la jornada amb la opinió de les persones assistents.

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 17 - #butlletí201701 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 16 - #butlletí201611

En aquesta newslatter us presentem un monogràfic especial d'infografies amb les conclusions principals de la Diagnosi de l'abordatge en l'atenció a la salut mental a VNG.

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 16 - #butlletí201611 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 15 - #butlletí201607

Us presentem un resum gràfic dels Indicadors territorials de risc de pobresa i exclusió social a VNG publicats per l'Idescat corresponents a l'any 2013. Es tracta de 19 indicadors relacionats amb l'exclusió social, dividits en diferents àmbits. A cada gràfic podeu veure l'àrea bàsica de serveis socials amb un valor més alt a l'indicador, la que presenta un valor més baix, la xifra de la nostra ciutat i la xifra mitjana pel conjunt de Catalunya.

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 15 - #butlletí201607 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 14 - #butlletí201605

En motiu a Sant Jordi, en aquesta newslatter us fem un seguit de recomanacions de llibres de temàtica social, algunes sobre històries de vida o testimonis de ficció de persones que han viscut processos d'exclusió social, i d'altres sobre obres i estudis que tracten temes més de teoria i anàlisis de la pobresa estructural. Com diria Fernando Pessoa: "llegint som lliures i adquirim objectivitat".

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 14 - #butlletí201605 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 13 - #butlletí201603

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona celebrat el 8 de març, en aquest newslatter us presentem algunes dades relacionades amb les desigualtats de gènere a Catalunya. Són dades de diferents àmbits relacionats amb la inclusió social de la dona, com la formació, el treball o la vida familiar. Aquestes dades són de l'informe elaborat per GESOP.

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 13 - #butlletí201603 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 12 - #butlletí201602

Us presentem un especial de la V Jornada d'Inclusió Social a VNG, "Joves, creant i generant oportunitats", i una infografia amb els conceptes clau de la ponència i les píndoles d'experiències. L'informe INSOCAT, indicadors socials a Catalunya en relació al context estatal i europeu, i l'actualitat sobre la inclusió social a VNG !

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 12 - #butlletí201602 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 11 - #butlletí201510

En aquesta newslatter es presenta el nou registre de l'Ajuntament de VNG per recollir els oferiments de la ciutadania per ajudar els refugiats que fugen dels conflictes bèl·lics, principalment de Síria. També es presenten projectes [in]clusius a VNG, notícies d'actualitat... i molt més !

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 11 - #butlletí201510 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 10 - #butlletí201507

En aquest número es presenta el pacte social a vng, proposta per a les entitats del municipi per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, amb especial atenció als col·lectius amb més risc d'exclusió social. Entrevistem a Càritas Interparroquial per pregunta'ls-hi sobre el Projecte d'Hort Humà, i informació d'interés i d'actualitat...

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 10 - #butlletí201507 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 9 - #butlletí201506

Us presentem el procés de treball en xarxa del recapte d'aliments a VNG, amb la col·laboració entre voluntaris/àries, societat civil, administració pública local, l'Economat, i empreses privades... com diu en Fernando Fantova, “Aquells éxits que són compartits en xarxa són més satisfactoris i sostenbiles”. També us expliquem el procediment per fer voluntariat a VNG (full de formulari), i un especial del projecte [in]clusiu en salut mental a VNG, "Actua tots per tots", del Grup Atra.. i molt més !

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 9 - #butlletí201506 - Llegir Més

L' actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 8 - #butlletí201505

En aquesta newslatter us presentem l'estudi "Quan els pilars s'ensorren", on s'estudien les trajectòries vitals d’un grup de 10 persones en situació de risc o d’exclusió social per detectar els moments de ruptura més rellevants i els factors que millor poden explicar els processos i les situacions viscudes i narrades en primera persona. Aquest estudi està disponible online ! També us mostrem els vídeos de la IV jornada d'inclusió social sobre "Infants i joves: resiliència i estratègies amb valor afegit" , i un especial del projecte de l'Economat.

L' actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 8 - #butlletí201505 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 7 - #butlletí201502

En aquest butlletí us presentem una infografia amb les principals conclusions de la IV Jornada d'Inclusió Social, "Infants i joves: resiliència i estratègies amb valor afegit", el model inclusiu en infància.. des de la mirada de l'Óscar Esteban i el Jorge Barudy.

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 7 - #butlletí201502 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 6 - #butlletí201406

En aquesta newslatter es presenta la Mesa d'Entitats Socials i les entitats que en formen part, les quals duen a terme activitats i projectes de caràcter social per cobrir les necessitats bàsiques de les persones (alimentació, roba, habitatge...), per inserir-les laboralment i per millorar la seva formació amb l’objectiu últim de facilitar uns mínims de qualitat de vida i treballar per la cohesió social. A més, us mostrem una infografia del Pla d'Acció 2013-2015 per la Inclusió social a VNG, i el document sencer.

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 6 - #butlletí201406 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 5 - #butlletí201301

Especial de la 3a edició de la Jornada que organitza VNG Inclusió entorn a la temàtica de la comunicació, la diversitat cultural i els estereoptips i prejudicis. Podeu consultar els documents de les ponències i la valoració de la jornada per part dels i les assistents.

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 5 - #butlletí201301 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG. Núm 4 - #butlletí201311

En aquesta edició us presentem la III Jornada de l'Exclusió Social a VNG del 2013 amb el tema "És la comunicació un factor d'inclusió social ?" el programa complet, i un resum de la trajectòria dels ponents què hi participen.

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG. Núm 4 - #butlletí201311 - Llegir Més

L' actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 3 - #butlletí201307

En aquesta edició us expliquem els objectius de VNG Inclusió , l'actualització dels mapes de vulnerabilitat social a VNG, la situació de vulnerabilitat de les persones grans que viuen soles, i les novetats a VNG.

L' actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 3 - #butlletí201307 - Llegir Més

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 2 - #butlletí201306

En aquesta newslatter es presenta l'actualització dels Mapes de Vulnerebilitat Social de VNG, un anàlisis de les dades de manera desagregada per zones de Vilanova i que reflecteixen en un cartograma diferents variables de vulnerabilitat social de la ciutat. En funció de la diferència observada entre els valors dels indicadors a cada zona i el valor de la taxa del conjunt de la ciutat, s’han definit diferents nivells de vulnerabilitat en cada mapa. En el cas dels altres mapes, s’han establert els nivells segons el percentatge de la taxa en cada zona. També us presentem aquelles característiques de les persones que viuen soles, i perquè tenen més risc d'exclusió social.

L'actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm. 2 - #butlletí201306 - Llegir Més

L' actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm.1 - #butlletí201205

Per què un butlletí de la inclusió social al nostre municipi ? amb aquesta nova publicació podreu estar informats i informades sobre accions, serveis, estudis, notícies i tot allò relacionat amb la inclusió social, especialment a Vilanova i la Geltrú i els seus voltants. Sabeu quines persones tenen més risc de vulnerabilitat social ? us presentem una infografia, fruit de la diagnosis d'exclusió social de VNG (2011)... i és que per treballar per a la inclusió social és necessari diagnosticar i identificar els col·lectius de persones amb més vulnerables socialment, i adaptar la millor resposta per a revertir aquest procés, generant el màxim d'oportunitats. Us animem a donar-vos d'alta, en aquesta mateixa web, per rebre les novetats. Fem de VNG una ciutat més inclusiva !

L' actualitat de la Inclusió Social a VNG Núm.1 - #butlletí201205 - Llegir Més

La Jornada de la Inclusió Social torna a omplir el Neàpolis per seté any consecutiu amb el tema de la cultura inclusiva i l'art com a eina de transformació.

La Jornada de la Inclusió Social torna a omplir el Neàpolis per seté any consecutiu amb el tema de la cultura inclusiva i l'art com a eina de transformació.

Enguany s'ha mostrat una jornada amb caràcter dinàmic i vivencial, apostant per l'accessibilitat. S'ha comptat amb la ponència de l'Antonio Ariño, expert en Sociologia de la Cultura, i s'han mostrat projectes que aposten per la música, la dansa, el teatre i la pintura com a expressions artístiques transformadores i inclusives.

La Jornada de la Inclusió Social torna a omplir el Neàpolis per seté any consecutiu amb el tema de la cultura inclusiva i l'art com a eina de transformació. - Llegir Més