Esteu aquí: Inici
Mapa de recursos

Resultats de la cerca

128 elements coincideixen amb el vostre criteri de cerca
Filter the results.
Tipus d'elementNous elements des deOrdena per rellevància data (més recent primer) alfabèticament vigencia

Població general

Apropa't: Taller de llengua i entorn al barri de Mar.
El curs té com a objectiu millorar el nivell de comprensió i expressió oral en català (vocabulari i expressions bàsiques per al desenvolupament diari i quotidià), el coneixement de temes relacionats amb el mon mariner i la pesca, i també donar a conèixer i facilitar informació sobre recursos i serveis municipals. Aquesta activitat té com a objectiu afavorir l’autonomia personal i la relació amb la comunitat.
13/06/2014

Habitatge

Adults

Famílies amb dificultats econòmiques

Altres

Arrels fundació (persones sense sostre / llar)
Arrels és una fundació privada dedicada a l'atenció de persones sense llar de la ciutat de Barcelona. L’entitat va néixer el 1987 i té com a principal objectiu col·laborar en el desenvolupament integral de les persones en situació d’exclusió social, concretament en el de les persones sense sostre que es troben en una situació més crítica. En el decurs de la nostra tasca, Arrels n’ha atès més de 7.500. L’actual equip de l’entitat està format per 54 professionals, 221 voluntaris i 3.752 socis i donants que fan possible dur a terme diferents programes d’actuació. Durant el 2011, ha atès un total de 1.126 persones, parant especial atenció a la intensitat en l'acompanyament i ha facilitat allotjament estable a 200 persones, facilitant 53.824 nits. Compta amb un centre obert al barri del Raval de Barcelona, 19 pisos tutelats i amb 33 places estables d’allotjament a la Llar Pere Barnés, 20 de les quals concertades amb l'Ajuntament de Barcelona. La missió • Acompanyar les persones sense llar que es troben en fases més consolidades d’exclusió cap a una situació el més autònoma possible. • Sensibilitzar els ciutadans respecte als problemes de la pobresa al nostre entorn. • Denunciar situacions injustes i aportar propostes de solució a les administracions i a la societat civil. La visióAprofundir en la constitució d’un model de treball basat en la proximitat, la personalització i el coneixement i treballar perquè aquest model esdevingui: • Referència en el treball en favor de les persones sense llar • Instrument de transformació social mitjançant el compromís personal i comunitari. Els valors • La voluntarietat gratuïtat, generositat, disponibilitat i treball en equip. • La personalització treball individualitzat a partir de les necessitats, les demandes i les capacitats de la persona. • El respecte a la persona, a la seva manera de ser i a la seva història vital, als seus ritmes, al seu procés personal, a les seves decisions. • Estar amb és més important que “fer coses”. En relació a l’objectiu final a assolir ens sembla interessant destacar: • DIGNIFICAR la vida de les persones sense llar, a partir del reconeixement personal i la recuperació dels seus drets i deures. • L’AUTONOMIA, entesa com la capacitat de cada persona per a poder escollir i decidir de la manera més independent possible, sense condicionaments ni dependències de terceres persones.
01/01/2025

Altres

Població general

Infància

Joventut

Adults

Gent gran

Dones

Famílies monoparentals

Persones aturades

Arts escèniques i musicals
Programació estable d'arts escèniques i música a l'Auditori Eduard Toldrà i Teatre Principal (descomptes i promocions)
31/12/2012

Salut

Treball i ocupació

Persones amb alguna addicció

Associació BETEL (Reus)
Associació Betel és una entitat sense ànim de lucre i ONG de Cooperació al Desenvolupament declarada d'utilitat pública i dedicada a l'acollida i atenció de diversos col·lectius en situació o risc d'exclusió social, destacant el col·lectiu de drogodependents. Associació Betel desenvolupa un programa social d'accés gratuït sostingut mitjançant els recursos generats per les activitats ocupacionals dels usuaris, de valor terapèutic i prelaboral, així com per donatius i subvencions, tant públiques com privades.
01/01/2030

Ciutadania i Participació

Infància

Adults

Associació de famílies amb infants amb Trastorn de Dèficit d`Atenció i/o Hiperactivitat TDAH
Som una associació de famílies amb nens amb Trastorn de Dèficit d`Atenció i/o Hiperactivitat TDAH, preocupats pels greus efectes que ocasiona el desconeixement del TDAH en la nostra societat i en el món de l’ensenyament. És en aquest darrer punt en el que volem ser un referent i col·laborar intensament amb els professionals docents, per tal d’oferir eines i coneixements i aconseguir que els infants i joves amb TDAH puguin tenir les mateixes possibilitats que la resta. La nostra voluntat és impulsar i difondre tot allò relacionat amb el TDAH amb o sense Hiperactivitat, orientant a les famílies i als professionals del món educatiu, tot això compartint les nostres experiències amb altres pares, fent xerrades i fent xarxa amb altres associacions amb la finalitat principal de millorar la qualitat de vida dels infants i joves afectats pel TDAH i la de les seves famílies. Els trets principals d’ Associació TDAH Garraf són: - Ajuda a les famílies amb fills diagnosticats o pares i mares que en tinguin sospites, compartint la nostre experiència i orientant-los cap els professionals adequats. - Orientació als professionals del món de l’ensenyament, acompanyant-los i oferint recursos i coneixements per la seva important tasca amb els infants i joves amb TDAH. Sempre que sigui possible, fer de punt de trobada entre les famílies i el món educatiu. - Fer xarxa amb altres associacions amb la mateixa finalitat i compartir activitats i experiències.
01/01/2020

Treball i ocupació

Persones amb discapacitat

Associació de persones amb discapacitat del Garraf
Associación per a la promoció de la inserció laboral de les persones amb discapacitat de la comarca del Garraf. Ofereixen els següents recursos a les persones que volen fer recerca de feina: Acollida i orientació. Les persones interessades que arribin a l’associació faran una primera entrevista amb un membre de l’entitat. Pla de treball individual. Aquest document contindrà les diferents accions que es proposen en l’itinerari personal. Formació. Es proposaran les accions formatives que s’adaptin a les necessitats dels usuaris. Recerca de feina. Es plantejaran accions individuals (o en grup) que ajudin a planificar la recerca de feina. Encaix d’ofertes i demandes. En el moment en el que es detecta que una oferta de treball encaixa amb el perfil d’un dels nostres usuaris, se li informarà de totes les condicions i es farà un recolzament en la preparació de l’entrevista.
31/12/2014

Ciutadania i Participació

Població general

Associació de Veïns Torre del Veguer
És una associació de veïns i l'objectiu és connectar el veïnat i establir una connexió amb l'Ajuntament i veïnat de la zona.
01/01/2012

Salut

Persones amb alguna addicció

Associació Ex-Toxicomans Encina (Terrassa)
ASOCIACION CATALANA DE AYUDA Y ACOGIDA A TOXICOMANOS LA ENCINA
01/01/2020

Salut

Gent gran

Atenció a la dependència (REMS)
Projecte d'atenció integral a persones grans amb inici de deteriorament cognitiu i/o físic lleu i moderat. Aquest és un projecte que reforça i estimula la memòria i la salut de les persones grans per a millorar la seva qualitat de vida, alhora que donar suport a les famílies.
31/12/2015

Ciutadania i Participació

Persones immigrades

Població general

Adults

Aula d'alfabetització
Les persones que atenem que detectem amb poques habilitats comunicatives per desconeixement del idioma, o per problemes de comunicació oral del mateix, o per analfabetisme, ja sigui d'origen o no, se'ls proposa la formació a l’aula d'alfabetització.
01/01/2020