Esteu aquí: Inici
Mapa de recursos

Resultats de la cerca

128 elements coincideixen amb el vostre criteri de cerca
Filter the results.
Tipus d'elementNous elements des deOrdena per rellevància data (més recent primer) alfabèticament vigencia

Població general

Societat, cultura i turisme - Violència masclista, de la reproducció a l’extinció
Formació per apropar-nos al coneixement dels aspectes que ens ajudin a comprendre les arrels, el funcionament, l’abast i les conseqüències de la violència masclista. Amb la intenció d’ aportar reflexions centrades en el desenvolupament d’estratègies tan personals com professionals i poder .fer front a aquestes conductes, enfortint les eines de treball integral i en xarxa per a la detecció, intervenció i reparació.
14/10/2014

Educació i Formació

Joventut

Infància

Programa d'acompanyament per a l'èxit educatiu a Primària i Secundària
Programa d’acompanyament per a l’èxit educatiu a Primària (de 6 a 12 anys) i Secundària (de 12 a 16 anys), que volen contribuir a reforçar i complementar la funció educativa de la família de l'escola, donant suport a la realització de les tasques escolars i promovent la creativitat i iniciativa de cada infant i adolescent. Dues tardes a la setmana, un equip d'educadors acompanyen als infants i adolescnets, ajudant-los a resoldre dubtes, i reforçant tècniques d'estudi i de gestió de temps. La durada d'aquest servei és durant tot el curs escolar. Programa adreçat a estudiants de Secundària, que vol contribuir a reforçar i complementar la funció educativa de la família i de l’escola, donant suport a la realització de les tasques escolars i promovent la creativitat i iniciativa de cada adolescent. Els estudiants d’ESO poden accedir a l’Espai dues tardes a la setmana en horari extraescolar, per a realitzar les tasques escolars i estudiar.
20/06/2015

Habitatge

Població general

Subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial
concessió de subvencions per al finançament de les obres de rehabilitació d'elements comuns i d'espais privatius comunitaris, per a la conservació, la millora de la qualitat i sostenibilitat o per a la realització d'ajustaments raonables en matèria d'accessibilitat en edificis residencials.
15/10/2014

Educació i Formació

Persones amb discapacitat

Nou servei d'atenció en sexoafectivitat per a discapacitats
Entra en funcionament un nou servei d'atenció i assessorament en sexoafectivitat per a persones amb discapacitat, les seves famílies i per als professionals que treballen en aquest àmbit. SAS-DI és una inicitiava que ha impulsat Dincat conjuntament amb la Fundació Vicki Bernadet i Aspanin. L'objectiu és que aquestes tres entitats treballin de forma coordinada en l'assessorament i la intervenció de tipus formatiu i socioeducatiu. Una de les principals línies de treball serà la prevenció, la detecció i la intervenció en relació als abusos sexuals.
31/12/2014

Treball i ocupació

Educació i Formació

Joventut

Programa Garantia Juvenil
La Garantia Juvenil és una iniciativa Europea de lluita contra l’atur juvenil per garantir que tots els joves menors de 25 anys, tant si estan inscrits en el serveis públics d’ocupació com si no, rebin una oferta concreta (de feina, de formació o de període de pràctiques) en un període de temps de 4 mesos des que va acabar la formació o es va iniciar el període a l’atur. Aquest programa s'emmarca en l'estratègia d'Emprenedoria Jove aprovada el febrer del 2013 pel Ministeri de Treball i Seguretat Social. La Recomenació sobre la Garantia Juvenil estableix que les persones joves menors de 25 anys puguin rebre una oferta de treball, educació o formació, una vegada finalitzats els seus estudis o quedar-se desocupats.
31/12/2015

Persones amb discapacitat

Projecte Respir
El Projecte Respir es fonamenta en el fet que les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID) poden tenir una xarxa de suport natural -família extensa, veïnatge, cangurs, etc- més reduïda que les famílies que no es troben en aquesta situació, cosa que els dificulta deixar el seu fill a càrrec d’algú de la seva confiança en moments de necessitat (degut a problemes de relació amb la persona amb discapacitat intel·lectual, problemes de salut, etc.). El Servei de Respir és un servei destinat a les famílies que tenen un membre amb DID que ofereix un suport puntual en la seva atenció i cura, intentant disminuir en la mesura del possible, l’estrès que això els hi suposa promovent el desenvolupament d’una vida familiar i social el més satisfactòria possible.
31/12/2014

Educació i Formació

Salut

Gent gran

Projecte Ànim@
El Projecte Ànim@ és un projecte que proposa treballar l'expressió corporal , el moviment, la dansa, la imatge i la composició coreogràfica
02/11/2014

Treball i ocupació

Persones amb discapacitat

TIMOL- Treball inclusiu en el mercat ordinari laboral
El Projecte Timol és projecte d’inclusió laboral en empresa ordinària –no especial- de persones amb discapacitat intel·lectual que vulguin treballar.
31/12/2020

Treball i ocupació

Joventut

Zona-e: Programes de formació i Inserció
Els Programes de formació i inserció s'ofereixen a joves no ocupats, d'entre 16 i 21 anys, una via de segona oportunitat que els permeti reintroduir-se en el sistema educatiu per prosseguir estudis de formació professional i, alhora els facilita l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball amb millors possibilitats d'obtenir una ocupació qualificada i duradora. VILANOVA I LA GELTRÚ MODALITAT PLA DE TRANSICIÓ AL TREBALL (PTT) Pl. Casernes, s/n (Escola Municipal d’Art). Tel. 93 814 41 20. • Auxiliar de Vendes, Oficina i Atenció al Públic • Auxiliar de Fabricació mecànica i instal•lacions electrotècniques C. Unió, 81-87. Tel. 93 814 04 40. www.imet.cat • Auxiliar en muntatges d’instal•lacions elèctriques i d’aigua i gas • Auxiliar de muntatge i manteniment d’equips microinformàtiques PROGRAMA AUTORITZAT PEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT C. Unió, 81-87. Tel. 93 814 04 40. www.imet.cat • Especialitat variable anualment ESCOLA PIA VILANOVA Rbla. Sama, 114-116. Tel. 938 15 08 75. http://vilanova.escolapia.cat • Auxiliar d’arts gràfiques i serigrafia (Privat) SANT PERE DE RIBESANOVA AJUNTAMENT DE SANT PERE DE RIBES. MODALITAT PLA DE TRANSICIÓ AL TREBALL (PTT) C. Miquel Servet, 2, aulari blanc. Tel. 938 14 91 08. Les Roquetes. Públic (Departament d’Ensenyament) www.santperederibes.cat • Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic • Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restaurant i bar INSTITUT CAN PUIG C. Joan Maragall, s/n. Tel. 938962318. Ribes. www.iescanpuig.com • Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic (Adaptat a educació especial) SITGES INSTITUT JOAN RAMON BENAPRÈS Camí de la Fita, s/n. Tel. 938 94 37 12 http://iessitges.xtec.cat • Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració
30/06/2015

Salut

Ciutadania i Participació

Gent gran

Programa de reforç i estimulació de la memòria i la salut (REMS)
El Programa de reforç i estimulació de la memòria i la salut té per objectiu la millora de la qualitat de vida de persones que comencen a tenir algun problema de memòria i/o malalties pròpies del procés d'envelliment, oferint informació i suport a les seves famílies i mantenint el màxim de temps possible les capacitats físiques i cognitives. Així mateix, el projecte contribueix a pal·liar situacions d'aïllament social de les persones grans. Els participants accedeixen a uns serveis innovadors, integrals i efectius adaptats a les noves necessitats de la societat i a uns preus socials molt assequibles.
31/12/2020